Tota l'agenda

Santoral

Dimarts 24 octubre

Antoni Maria Claret, bisbe; Fèlix, bisbe; Gener, prevere, Fortunat, màrtirs; Martí, abat; Marc, monjo; Martirià, màrtir.

Refrany

Moltes coses començades, altres tantes no acabades.

Cita del dia

M'agrada la festa que no obliga els amics, l'endemà al matí, a mirar-se avergonyits . (Ernest Thomas Walton)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Barcelona

Dimarts, 24 octubre 2017

Balls

El Masnou

18.00. Espai social i veïnal del Masnou Alt, a les pistes de Pau Casals. Country.

Cap de setmana

Masquefa

1a edició Ciclocross Vila de Masquefa. Sortida diumenge, des de la zona El Turo. Inscripcions de 0815 a 09.15. Mostar més dates

Dies 23-27
Piera

Sortida cultural al conjunt històric i artístic del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes. Dissabte, a les 08.00. Més informació i inscripcions a la biblioteca. Mostar més dates

Dies 23-27
Castellgalí

XII Open BTT Tour. Sortida diumenge, a les 09.00, des de la plaça de l'ajuntament. Més informació i inscripcions al telèfon 650 94 40 76 o al www.clubtt-opennatura.com. Mostar més dates

Dies 23-27

Conferències

El Masnou

18.30. Sala Joan Comellas. L'insomni, a càrrec de Lluís González Barrios, seguida d'un col·loqui obert a la participació del públic assistent.

Mataró

16.00. Casal Municipal de la Gent Gran Els Molins. Millora de la qualitat de vida a través d'una mascota, a càrrec de la Societat Protectora d'Animals.

18.00. Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics. Cicle de conferències / Imatgeria a l'Edat Mitjana amb Relíquies... comerç, pelegrinatge i devoció pels cossos sants, a càrrec de Mercè Riera, historiadora de l'art i divulgadora cultural.

19.00. Centre cívic Cabot i Barba. De la Mataró al Cívia, a càrrec de Jordi Valero Vilaginés.

Arenys de Mar

18.00. Sala Josep Maria Arnau del C.C. Callisay. La imatge del poder al llarg dels temps històrics, a càrrec de Salvador Claramunt de la Universitat de Barcelona.

Calella

19.00. Cooperativa l'Amistat. Nous aspectes del diagnòstic i del tractament del càncer de mama, a càrrec de Pere Puig i Gris, cap de la unitat funcional de patologia de la mama.

20.00. Esplai de la Gent Gran. II Cicle de xerrades de Medi Ambient i Participació amb Què hi ha a més de 50 metres de profunditat? Un fons marí apassionant!, a càrrec de Carol Campillo i Carlo Tidu (Entitat Mediambiental s'Agulla).

Centelles

18.00. Casal Francesc Macià. Conferència El món del teatre, a càrrec de Joan Lluís Bozzo i Duran, actor i director teatral. Dins l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran.

Diversos

Montgat

19.00. Sala Pau Casals. Preparem l'arribada dels Reis 2018?, reunió d'entitats i voluntaris de la Cavalcada de Reis 2018.

Alella

De 18.00 a 20.00. Sala d'actes de l'Institut Alella. Taller de Tutoria entre iguals per prevenir l'assetjament escolar.

El Masnou

09.30. Can Gaio. Deixalleria mobil. Mostar més dates

Dies 24-29

10.00. Biblioteca Joan Coromines. Tertúlies en català comentant el llibre Històries de... el paper (lectura fàcil), a càrrec de Voluntariat per la Llengua.

18.00. Ca n'Humet. Espai d'acollida de la llengua, taller d'aprenentatge de la llengua per a aquells veïns i veïnes que viuen a la zona d'Ocata i tenen dificultats per desplaçar-se al Centre de Formació de Persones Adultes.

De 18.00 a 20.00. Ca n'Humet. Aula d'estudi dinamitzada, espai d'estudi per a alumnes de primària i ESO. Mostar més dates

Dies 3, 10, 17, 24 i 31

19.00. Espai social i veïnal del Masnou Alt, a les pistes de Pau Casals. Guitarra.

Premià de Dalt

18.00. Espai Santa Anna. Tallers Aprèn a estimar-te: Tallers d'abdominals hipopressius i de meditació amb Teresa Hernández.

Descarrega't el calendari 2017


 

Efemèrides

1648. La Pau de Westfàlia.

També coneguda com els tractats de Münster i Osnabrück, va ser el seguit de tractats que posaven fi a la guerra dels Trenta Anys i reconeixien les Províncies Unides holandeses i la Confederació Helvètica. En aquesta data es va signar el tractat de Münster, entre Ferran III del Sacre Imperi Romanogermànic i els seus altres prínceps, el regne de França i Suècia. El dia 15 s’havia signat amb la monarquia hispànica el tractat d’Osnabrück, que posava fi a la guerra dels Vuitanta Anys. A Westfàlia es va iniciar l’era moderna: s’acabava el feudalisme, s’obrien les relacions internacionals i naixia l’estat nació sobirà.

1149.

Capitulació dels sarraïns de Lleida davant el setge dels exèrcits dels comtes Ramon Berenguer IV de Barcelona i Ermengol VI d’Urgell.

1472.

Signatura de la Capitulació de Pedralbes entre el rei Joan II de Catalunya-Aragó i representants de les institucions de Barcelona, que posa pràcticament fi a la Guerra Civil catalana.

1929.

Forta caiguda de la Borsa de Wall Street, de Nova York, dia conegut com a ‘dijous negre’. Era el principi de la Gran Depressió.

1996.

Entra en vigor la Convenció de Seguretat Nuclear, el primer instrument de dret internacional sobre seguretat atòmica.