Canals

CARLES PUIGDEMONT

ALCALDE DE GIRONA

«Segur que l'espectacle entusiasmarà»

Que després de molts anys el Ral·li Costa Brava torni a Girona obeeix a una qüestió puntual o bé és una estratègia amb la qual l'Ajuntament aposta per tenir esdeveniments esportius amb promoció i retorn?
«Abans de res, volia manifestar la profunda satisfacció que ens produeix que la nostra ciutat torni a acollir un esdeveniment com el Ral·li Costa Brava, una de les activitats amb més trajectòria i reconeixement internacional del país. Acollir enguany el ral·li a la nostra ciutat significa per a nosaltres un pas més en la línia de les accions que estem portant a terme i que van dirigides, molt especialment, a la promoció i a la dinamització de la ciutat.»
En aquest primer any, es pot considerar una inversió rendible?
«En moments complicats com els que estem vivint cal aprofitar iniciatives reeixides i amb solvència contrastada, com el Ral·li Costa Brava. Cal tenir en compte que, a més del que generarà la mateixa activitat dels organitzadors, participants i seguidors en diferents sectors econòmics de la ciutat, cal sumar-hi el ressò mediàtic que suposarà per a Girona el fet que la ciutat en sigui la seu. Per tot això, considerem que és una inversió rendible ja des del primer any.»
Com s'ha plantejat la cohabitació del ral·li entre Lloret de Mar i Girona?
«La voluntat d'aquest Ajuntament és col·laborar sempre que sigui possible amb els municipis de la demarcació per tirar endavant projectes diversos. I la disputa del Ral·li Costa Brava a les nostres comarques no n'és una excepció. En una situació de dificultats econòmiques com l'actual, s'han d'aprofitar les sinergies existents amb altres localitats i els valors que poden aportar unes i altres. A l'experiència de Lloret de Mar en l'organització, cal sumar-hi els diferents paisatges i llocs del recorregut d'aquesta edició, entre els quals hi ha les infraestructures i els atractius de la nostra ciutat. Són al·licients que se sumen als que sempre ha tingut aquest ral·li.»
L'escenari, amb el parc tancat a la Copa i la zona d'assistències i treball a la Devesa, serà magnífic i alhora interferirà ben poc en el trànsit dins la ciutat. Quin dels dos factors s'ha tingut més en compte?
«La combinació d'aquests dos factors ha estat determinant per poder portar a terme la celebració del ral·li a Girona. La Copa, i la Devesa, són espais singulars de la ciutat, que disposen de totes les comoditats i la infraestructura necessària per als diferents actes i les diferents activitats que s'hi portaran a terme. A més, són espais molt accessibles per al públic i la ubicació de la logística del ral·li allà permetrà que aquesta prova afecti de la manera més mínima possible la mobilitat de la ciutat.»
Què diria als gironins en relació amb el ral·li?
«És un orgull per a Girona acollir la 60a edició del Ral·li Costa Brava i estic segur que és un espectacle que entusiasmarà tant els amants del motor com els que no ho són tant. De la mateixa manera, vull convidar tots els gironins i gironines a visitar La Copa els dies 12 i 13 d'octubre per conèixer i gaudir de la presència d'aquest ral·li, el més antic que se celebra a l'Estat espanyol i un dels més antics d'Europa.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.