Abel Mariné  Font

Abel Mariné Font

Vegetarians i flexitarians

Són moltes les persones que buscant una alimentació saludable segueixen dietes “motivades”. La que té més tradició és el vegetarianisme. Com que no és una alimentació omnívora (menjar de tot)...

El fred i l'obesitat

Com sol passar des de força anys ençà, el fred triga a arribar. Fa poc, en aquest diari, Manuel Cuyàs es referia a l'època medieval i evocava el fred que llavors es patia. D'altra banda, a la revista...

Ebola, remeis i informació

La incidència de l'Ebola ja no es redueix a algunes zones d'Àfrica. L'alarma és global. A Catalunya hi ha hagut més d'una vintena de persones en observació, en les quals no s'ha confirmat la malaltia....

Al·lèrgies i informació

Fa poc s'ha presentat al Campus de l'Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet, la nova seu de l'Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica. A...

La dieta paleolítica

L'obesitat és un problema sanitari i social, que incrementa la incidència de les “malalties de l'abundància” (trastorns cardiovasculars, diabetis, gota, càncers). Les administracions públiques...

Les dents i l'alimentació

El llibre Human nutrition and dietetics, coordinat per Stanley Davidson i Reginald Passmore, de la Universitat d'Edimburg, de referència la segona meitat del segle XX i del qual es van fer diverses edicions,...

Tònica i gintònic

El diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans descriu la tònica com una beguda gasada, amb una petita quantitat de quinina que li dóna un gust amarg característic. És un refresc, dels anomenats d'extractes...

Menjar o pinso?

Rob Rhinehart, un enginyer informàtic de Silicon Valley, diu que està tip de gastar temps i diners en menjar. Per això ha creat un aliment en pols amb tots els nutrients necessaris per nodrir-se correctament...

Barbacoa i salut

L'estiu és temps d'àpats a l'aire lliure, en un entorn que no és l'habitual per menjar. Per tant, hem d'adaptar condicions i estris per garantir la qualitat i la seguretat dels aliments perquè el contacte...