Abel Mariné  Font

Abel Mariné Font

Mengem sa?

A iniciativa de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (Icea), amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA), el 28 de febrer se celebrà a l'Institut d'Estudis...

La dieta de Proust

Menjar és una activitat molt important de les persones, però no sempre ho és dels personatges literaris, perquè en moltes obres de ficció no se'n parla i sembla que els seus protagonistes no mengin....

Davos i la nutrició

S'ha celebrat a Davos el Fòrum Econòmic Mundial, que afronta els problemes polítics i econòmics a escala planetària, i que també inclou temes sobre el medi ambient i la salut. Aquest any, entre els...

Musclos i tonyina

Aquests dies ha estat notícia un interessant estudi portat a terme per toxicòlegs de la Universitat de Granada, liderats pel professor Fernando Gil, sobre la contaminació per metalls (mercuri, cadmi,...

Racionament i dieta

Al gener força gent vol perdre els quilets guanyats amb els àpats de les festes nadalenques. Les propostes són diverses, des de “dietes miracle”, amb poca o cap base científica, fins a seguiments...

Sopes i caldo

El llibre Tots els refranys catalans, d'Anna Parés i Puntas, en recull una quarantena sobre les sopes, cosa que demostra la importància, antiguitat i popularitat d'aquesta menja en la nostra cultura...

Alimentació i envelliment

Cada vegada hi ha més gent gran i això és objecte d'interès. N'és un exemple il·lustratiu un dels sofisticats anuncis d'un banc que presenta una conferència sobre quant de temps viurem en què explica...

Alimentació i suïcidi

Al recinte de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, propietat de la Diputació de Barcelona, hi conviuen dues entitats que porten a terme activitats docents, de recerca i sanitàries: l'anomenada Clínica...

Cava o xampany

El vi escumós de qualitat obtingut d'acord amb el mètode tradicional o champenoise, que coneixem com a cava o xampany, té molta tradició i està d'actualitat. És una beguda que s'associa a festa,...