En català

Oferta de cinema de l'àrea:

En català a la zona de Barcelona

Jurassic World: El reino caído

«Jurassic World: El reino caído»

2018. Estats Units-Espanya. 128'.
Gènere: Aventures
Direcció: Juan Antonio Bayona.
Intèrprets: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Toby Jones, Ted Levine, Rafe Spall.
Argument: Fa tres anys que el parc temàtic Jurassic World va ser destruït per dinosaures fora de control. Illa Nublar ha estat abandonada pels homes i els dinosaures sobreviuen com poden a la jungla. Quan el volcà de l'illa entra en erupció, l'Owen i la Claire posen en marxa un pla per protegir els dinosaures de l'extinció. L'Owen es dedica a buscar el raptor que ell va criar, i la Claire està disposada a complir amb la seva missió.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]
L'Alguer, un pentagrama com un carrer

«L'Alguer, un pentagrama com un carrer»

2018. Espanya. 60'.
Gènere: Documental
Direcció: Roger Cassany.
Argument: A l'Alguer, en els darrers 50 anys, la cadena de transmissió del català parlat de pares a fills s'ha trencat dràsticament i avui, a punt de convertir-se en una llengua morta en l'àmbit social, només les cançons populars poden mantenir-la viva. A l'illa de Sardenya i, en concret, a l'Alguer, més que en cap altre territori de parla catalana, tothom canta. Des dels més petits fins als més grans. I canten en català.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]
Petitet

«Petitet»

2017. Espanya. 107'.
Gènere: Documental
Direcció: Carles Bosch.
Argument: Petitet, un exmúsic gitano barceloní el pare del qual va ser un dels palmeros del mític Peret, va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l'escenari d'un gran teatre de Barcelona. Ara, per poder complir la promesa, ha de reunir una vintena de músics gitanos, genials però indisciplinats, i aconseguir el miracle que s'entenguin amb una orquestra simfònica.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]
RefugiAt

«RefugiAt»

2018. Espanya. 50'.
Gènere: Documental
Direcció: Anna Jarque.
Argument: Anàlisi dels conceptes refugi i refugiat. El film entrevista el teòleg i antropòleg Xavier Melloni i diversos refugiats a Barcelona.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]