La Borsa
Més valors
Economia

El pastisser Jordi Roca presenta la Casa Cacao

Julià Castelló va fer un homenatge a Roca i li va lliurar un Xuixo d’Or per la promoció que fa dels xuixos

El pastisser Jordi Roca va fer ahir la presentació pública de la Casa Cacao, que va obrir les portes a la plaça Catalunya de Girona a mitjan febrer. La presentació va ser l’acte de cloenda de la Fira Dolça, que es va fer al llarg d’aquest cap de setmana i que va tenir com a acte més destacat el concurs del millor xuixo del món.

En la presentació, Roca va donar a conèixer el procés d’elaboració que segueix la xocolata des del començament fins a arribar al consumidor a través d’una tauleta o de bombons. Va explicar detalladament i acompanyat d’imatges com es planta el cacau, la recol·lecció, el procés de fermentació, l’assecatge i, finalment, el transport. Va dir que els transportistes “tardaven dos dies a arribar a Girona”.

La Casa Cacao comparteix edifici amb l’hotel dirigit per un altre membre de la família Roca, Anna Payet. L’hotel té tres plantes i cinc habitacions a cada planta, que tenen d’entre 42m² i 34m² la més petita. “Per les habitacions hem triat el color gris de la pedra de Girona i el marró del cacau”, va explicar ahir Payet, que va assegurar que han tingut cura de tots els detalls de l’establiment.

Durant els actes de la Fira Dolça d’ahir es va fer lliurament del premi de la segona edició del concurs del millor xuixo del món a Jaume Junyent, propietari de la fleca Pa Artesà del Vallès, de Santa Perpètua de Mogoda. A l’acte de lliurament del premi van assistir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Miquel Noguer. Madrenas va dir que li sabia greu que no fos un gironí qui hagués guanyat el concurs, però hi va afegir: “Per l’altra banda, m’agrada que hagi estat així, perquè vol dir que el xuixo s’està universalitzant”.

Després dels premis, el pastisser Julià Castelló va voler fer un homenatge personal a Jordi Roca lliurant-li un Xuixo d’Or per agrair-li tot el que ha fet i fa pel xuixo i pels dolços gironins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El conseller delegat de CaixaBank, sobre la fusió amb Bankia: “Barcelona seguirà tenint un pes clau en la nova entitat”

Barcelona

Espanya lidera l’atur juvenil a la UE al setembre amb una taxa més de 20 punts per sobre de la mitjana

Brussel·les

L’economia espanyola es dispara un 16,7% entre juny i setembre després del sotrac del segon trimestre

madrid

El benefici de CaixaBank cau un 42,6% fins als 726 milions els primers nou mesos de l’any

valència

Banc Sabadell guanya 203 milions fins al setembre, un 74% menys per la pandèmia

barcelona

El govern aboca 300 milions més a compensar els danys

barcelona
ERNEST PLANA LARROUSSE
President de la patronal FOEG

“El món industrial té les coses clares i en sortirà reforçat”

GIRONA

La Fundació Comas analitzarà el futur turístic en format virtual

girona
UNIÓ EUROPEA

Moren almenys 140 immigrants en el naufragi d’una barca