La Borsa
Més valors
Economia

22.725 empreses amb treballadors en ERTO sol·liciten la nova línia d’ajuts de la Generalitat contra la Covid

Les companyies acumulen 89.479 empleats que suposen un import global de 178,9 milions d’euros

La línia d’ajuts del Departament d’Empresa i Coneixement per a petites empreses, microempreses i cooperatives amb treballadors en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) s’ha tancat aquest dilluns al migdia amb 22.725 sol·licituds, que afecten 89.479 treballadors en ERTO i que representen un import global de 178,9 milions d’euros.

L’ajut consisteix en una aportació de 2.000 euros per treballador en situació d’ERTO actiu a 31 de gener de 2021, fins a un màxim de 30.000 euros per sol·licitant, condicionat únicament al compromís de l’empresa o cooperativa de mantenir el mateix nombre de treballadors fins al 31 de desembre de 2021. En cas d’incompliment, haurà de retornar la subvenció i pagar els interessos de demora corresponents.

El Departament d’Empresa va obrir dilluns 15 de febrer aquesta línia d’ajuts extraordinaris, dotada amb 208 milions, que s’integra en el nou pla d’ajuts trimestrals de 618 milions i destinat a ajudar els col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la Covid-19 i mantenir els llocs de treball en situació d’ERTO de les empreses que més pateixen els efectes de la pandèmia. S’han pogut acollir a la línia petites empreses, microempreses i cooperatives amb seu social a Catalunya i amb treballadors en situació d’ERTO actiu amb data de 31 de gener de 2021.

Les subvencions s’atorgaran per concurrència competitiva, i el criteri de valoració serà la disminució de la facturació de l’exercici 2020 respecte de l’any anterior. Es donarà prioritat a les empreses que hagin patit majors pèrdues percentuals. En les setmanes vinents es farà la tramitació de les sol·licituds i es faran els pagaments. Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern espanyol refreda la previsió de creixement

MADRID

El govern espanyol rebaixa al 6,5% la previsió de creixement de l’economia per al 2021

Madrid

La Inspecció de Treball regularitza la situació laboral prop de 30.000 treballadores de la llar a tot l’Estat

Madrid
JAUME FÀBREGA
PRESIDENT DEL CONSELL DE CAMBRES DE CATALUNYA

“La pandèmia és injusta i avui l’èxit de les empreses és sobreviure”

GIRONA

Allau de cancel·lacions als hotels de la Costa Brava pel nou confinament

girona

Nou cop a la recuperació del turisme i la restauració

Barcelona

El baixador de busos a Pedret, quan no hi hagi restriccions

GIRONA

La manca de sòl destinat a la logística frena el creixement

barcelona
Economia

L’AIReF rebaixa al 6,6% el creixement previst a l’Estat