Opinió

Reobriu i dignifiqueu els convenis de pràctiques

M’escriu la meva filla, divuit anys acabats de fer, un SOS per Whatsapp: que al centre on estudia els han dit que busquin els alumnes les pràctiques, ja que des del centre no troben res, pel context actual. Fa un cicle formatiu d’imatge i so, i per graduar-se necessita unes hores de pràctiques.

Abans el panorama dels becaris ja era crític. Truco a antics amics ben posicionats en el món audiovisual i em confirmen que pels plans de contingència ha calgut retallar, i que el primer que han tret són els becaris.

Estem dient als joves que no els podem acabar de formar? De veritat ens els estem traient del damunt com a les puces?

Són nadius digitals; amb un mòbil i un PC fan meravelles. Si el problema és la presencialitat, recorrem a videoconferències. Posem-nos-hi, perquè ens hi estem jugant molt. Tothom qui pot està enviant els fills a l’estranger. De veritat que no ho podem fer millor? Jo crec que sí. Aturem-nos un moment per pensar què podem fer avui. Si hem hagut de tancar portes, quines finestres podem obrir? O ventilem bé i sortim a treballar al jardí. Cal, ja, reactivar i millorar els convenis de pràctiques. I, ja que hi som posats, una altra cosa: de veritat que no es poden remunerar mínimament la totalitat d’aquestes pràctiques?

BarcelonaIdentificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.