Programació La 2

Dimarts, 2 juny de 2020
06.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
80 cm
Calpe
Juan José Ballesta fa un llarg viatge per la geografia i el paisatge espanyol, aprèn a reconèixer la natura, la vegetació i els animals, i porta a terme activitats relacionades amb la vida rural.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
El Ártico más salvaje
La Taiga: el bosque helado
La Taiga és el bosc més gran de la Terra; tan sols els animals més resistents aconsegueixen sobreviure al seu brutal hivern. Però, quan arriba l'estiu, aquest bosc s'inunda de vida.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Muévete en casa
L'espai anima tots els ciutadans a cuidar la seva forma física des dels seus domicilis durant el temps d'aïllament pel coronavirus.
Altres
Durada: 30'
09.30
Costas de la España mediterránea
Costa Brava II
Sèrie documental que recorre les costes de la geografia espanyola des de la Costa Brava fins a Ceuta i Melilla.
Documentals
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Ciencia líquida
Nuestro mundo material
Un dels membres fundadors del grup de hip-hop Wu-Tang Clan, GZA, també conegut com a The Genius, viatja per trobar-se amb enginyers i científics que estan configurant el futur de la humanitat, així com l'estranya complexitat de la seva imaginació.
Documentals
Durada: 25'
11.20
Los jardines franceses de Monty Don
El huerto gourmet
Monty Don és a un mercat d'Aix a Provence, ja que un terç dels francesos compren la fruita i verdures als mercats ambulants. El francès sent afecció per als productes locals i aquesta història comença des dels monestirs medievals fins a les actuals petites explotacions del món rural.
Documentals
Durada: 60'
12.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
12.35
Mañanas de cine: El llanero solitario
John Reid, un ranger de Texas, sobreviu a una emboscada perpetrada per uns bandits. El Toro, un indi pottawattomie, és qui troba el Reid malferit.
Pel·lícules
Durada: 80'
13.55
Las recetas de Julie
Raviolis a la carta
Segons els llibres, els raviolis no són italians, sinó perses o xinesos, turcs o francesos. Hi ha mantis, gyozas japoneses, dim sum xinesos i després raviolis guisats a casa i raviolis Dauphiné. En resum, són internacionals. En aquest capítol se'n veuen diverses receptes.
Altres
Durada: 55'
14.50
Japón desde el cielo
La isla de los tesoros
A l'episodi d'avui es descobreix l'illa de Kyushu i l'arxipèlag d'Okinawa. Kyushu és la tercera illa més gran del Japó, i es caracteritza per tenir una gran activitat volcànica i geotèrmica, cosa que explica la gran quantitat d'estacions termals amb què compta.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Asombrosos cerdos i Los perros del ártico
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou El sol. El infierno en el cielo
Documentals
Durada: 55'
19.05
Las recetas de Julie
Cocinar pescado crudo
Als francesos els encanta el peix cru, per la qual cosa no sorprèn que a l'hexàgon es comptin 1.500 restaurants japonesos. Saludable i saborós, el peix cru és difícil de preparar a casa. Avui es descobreix com preparar-lo i com tastar-lo.
Altres
Durada: 50'
19.55
Página 2
Sergio del Molino, Elizabeth Duval, Manuel Barea
En el programa d'aquesta setmana, Óscar López visita Saragossa per parlar amb Sergio del Molino de La piel. Aquest llibre, difícil de classificar, se centra en la psoriasi que pateix l'escriptor i en com van suportar aquesta malaltia personatges com Stalin, Nabokov, John Updike i Pablo Escobar, entre d'altres. Seguidament, a Madrid, Óscar parla amb Elizabeth Duval de la seva experiència parisenca a Reina. A més, des del Reial Alcàsser de Sevilla, l'escriptor Manuel Barea respon el Qüestionari del programa.
Altres
Durada: 35'
20.30
Urbanitas por el campo
Una rapera por la dehesa extremeña
L'Arkano, jove raper, deixa enrere la gran ciutat per arribar fins a les deveses d'Extremadura. Allà viu un dia a la recol·lecta del tomàquet als camps de Miajadas, s'endinsa en els bells paratges del Jerte per descobrir els sacrificis de la recollida i fumat del pebrot vermell.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Las casas más extraordinarias del mundo
Montaña
Avui Piers i Caroline visiten les cases de Santa Mònica, el desert de Tucson, Otago i el Rigi.
Documentals
Durada: 60'
22.00
Días de cine clásico: El graduado
Benjamin Braddock és un jove estudiant que s'acaba de graduar i que té una aventura amb una dona casada, la Sra. Robinson, amiga de la família. El que el jove no espera és enamorar-se de l'Elaine, la filla d'aquesta dona, després d'una cita concertada pels seus pares.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Cachitos de hierro y cromo
Perdidos I y II
Avui es parla d'aquells grups i cantants d'un sol èxit que després van ser oblidats, moltes vegades amb total justícia. S'intenta gaudir de cançons que van aconseguir un èxit tan gran que van ocultar la resta de la carrera musical dels seus intèrprets, si és que n'hi va haver.
Documentals
Durada: 115'
01.40
Conciertos de Radio 3
The Libertines. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.10
Documenta2
Inclou Cambio climático, una guía Horizon
Documentals
Durada: 50'
03.00
Los jardines paraíso de Monty Don
Monty viatja a l'Índia, Turquia i de tornada a les Illes Britàniques. Visita un dels millors jardins paradís, el Taj Mahal; a Istanbul li sorprèn l'obsessió per les tulipes i els colors brillants, i descobreix la influència dels jardins paradís a Anglaterra.
Documentals
Durada: 60'
04.00
Las recetas de Julie
Cocinando pan
Aigua, farina, llevat i una mica de sal: això és el que constitueix el menjar favorit de les nostres taules, el pa. Avui l'equip viatja per França visitant els forners de la zona i les varietats de pa. El Thierry, gran forner, amb fleca pròpia, ensenya el pa poolish i moltes més varietats.
Altres
Durada: 50'
04.50
El Kunsag: la vida secreta de la Gran Llanura húng
Entre el Tisza i el Danubi es troba la Gran Plana hongaresa. Quan es van drenar els pantans i reconduir els rius, es va produir un enorme canvi: gairebé tot el curs del riu Danubi va ser reconduït, però es va respectar la forma d'alguns meandres que encara mantenen el seu traçat original.
Documentals
Durada: 50'
05.40
El ejército olvidado del mundo
L'any 1916, en una missió secreta, 140.000 xinesos van arribar a la Gran Bretanya i França amb un contracte civil. No obstant això, van ser reclutats per ajudar els aliats a guanyar la Gran Guerra. Aquest fet va ser esborrat de la història. Avui els seus descendents britànics exigeixen el reconeixement al seu valor i la seva memòria.
Documentals
Durada: 20'