Educació

El SEPC convoca una vaga per al 16 de desembre contra la ‘llei Castells’

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalana afirma que la reforma universitària que impulsa el ministre és una “greu amenaça” per al sistema públic

L’organització denuncia que la llei de convivència universitària és un “intent directe de desarticular” el moviment estudiantil i “criminalitzar” la protesta

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat per al dijous 16 de desembre una vaga als instituts i universitats com a rebuig a la llei Castells, que veuen com una “greu amenaça” per al sistema públic.

L’organització estudiantil considera que la llei, impulsada pel ministre Manuel Castells, es presenta com a “progressista, moderna i adaptada als canvis” de la societat, però que a la pràctica concep l’educació com una “mercaderia”. Segons ha explicat la portaveu de l’organització, Marta Daviu, la reforma “facilita les quotes de poder de les empreses dins de la universitat”.

A parer del sindicat, la Llei Orgànica del Sistema Universitari, que el ministre va presentar a l’agost i que ha de substituir la del 2001, retalla “enormement la representativitat i el poder de decisió de les estudiants”. A més, alerta que el projecte “omet qüestions tan importants com la llengua, les pràctiques remunerades o l’accés a la universitat”.

També denuncia la llei de convivència universitària, que la Comissió d’Universitats del Congrés dels Diputats ha aprovat aquesta setmana. El SEPC adverteix que és un “intent directe de desarticular” el moviment estudiantil i de “criminalitzar-ne” els mecanismes de protesta. L’organització creu que aquesta llei “amenaça amb la vulneració de drets tan importants com la llibertat d’expressió, d’associació i de manifestació”.

La portaveu del sindicat espera que la convocatòria d’aturada acadèmica sigui un “èxit”, ja que la llei també ha recollit crítiques de professors i rectors.

El SEPC té previst organitzar una manifestació unitària a Barcelona el dia 16 i diverses mobilitzacions al territori, així com altres protestes durant les setmanes prèvies a l’aturada.El Mobile multiplica per 10 les reserves d’hotel respecte al 2020

barcelona

L’oposició reclama un pla de mobilitat per solucionar l’aparcament a Palamós

palamós

La covid ha accentuat les desigualtats de gènere

BARCELONA
ROSER MARTÍ-CID
Presidenta Codinucat

“La gent diu que sap què vol dir menjar bé, però no és així”

Barcelona

Front comú territorial per potenciar l’aeroport

girona

El RACC vol menys radars dels previstos a Barcelona

barcelona

Platja d’Aro facilita al comerç la venda virtual

CASTELL-PLATJA D’ARO

La Diputació de Girona, en contra de la pedrera d’Osor

GIRONA

Enllestit el carril bici de Palafrugell a Calella i Llafranc

PALAFRUGELL