Salut

La Unió Esportiva Olot vol fer una prova pilot com la de l’Apolo

L’entitat s’ofereix per estudiar com es poden desenvolupar amb seguretat activitats esportives a l’aire lliure amb públic

Proposa obrir l’estadi els dies de partit a un públic restringit a qui prèviament farà tests ràpids

La Unió Esportiva Olot (UEO) és un club de la segona divisió B estatal –futbol semiprofessional– que prioritza el projecte d’arrelament econòmic i sobretot social al territori. Per això, l’entitat és capdavantera en projectes que comporten un retorn econòmic i social al seu entorn immediat. Política de fitxatges de proximitat a part, té convenis amb entitats com Càritas o Integra, per posar només un parell d’exemples.

I és precisament aquesta voluntat de servei el que ha dut la directiva a dissenyar un projecte pilot similar al de la Sala Apolo de Barcelona, per contribuir a determinar el comportament de la Covid en activitats que apleguen públic i poder-les dur a terme de forma segura. En aquest cas concret, es tracta de futbol, una activitat que, com ha remarcat el president de l’entitat, Joan Agustí, es desenvolupa a l’aire lliure.

Ell mateix ha explicat que, ara per ara, estan fent pinya amb moltes altres entitats esportives perquè la Generalitat els equipari als espectacles culturals i, per tant, puguin rebre públic amb les restriccions i mesures de prevenció que dicta el Procicat. No obstant això, Agustí ha detallat que estan enllestint el projecte per a la prova pilot per presentar-lo al Departament de Salut i poder obtenir les autoritzacions que calen per dur-lo a terme.

El president de la Unió Esportiva Olot ha indicat que el projecte en què treballen preveu la realització de tests d’antígens ràpids a 400 socis abans dels partits que jugui l’Olot al seu estadi. Un nombre de socis espectadors que, en cas de bon funcionament de la iniciativa, proposarien ampliar fins als 800 o més. A més, Joan Agustí ha concretat que, un cop a l’interior, es prepararien les instal·lacions per assegurar que tots els qui hi accedeixen compleixen les mesures de prevenció contra la Covid. Així, doncs, hi hauria circuits d’entrada i sortida diferenciats i accessos també diferenciats segons el sector de l’estadi on es distribuirien els espectadors seguint la distància social marcada pel Procicat, i, entre altres coses, s’establiria l’obligatorietat de fer servir mascareta i gel hidroalcohòlic.

Salut

Fonts del Departament de Salut han manifestat que, quan rebin la proposta de la Unió Esportiva Olot, se l’estudiaran per veure la viabilitat que té, sobretot qui serà l’encarregat de dirigir l’assaig de salut, si és que finalment es tira endavant.

LES FRASES

Volem contribuir a la seguretat dels actes amb públic, però també lluitem perquè els socis puguin entrar al camp
Joan Agustí
President de la Unió esportiva olot
Per què hi pot haver públic en un pavelló en un espectacle de circ i no en un de bàsquet? Es pot legislar, però no diferenciar blaus i vermells

Èxit a la sala de concerts

La prova que l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) va fer a la Sala Apolo de Barcelona va ser un èxit. La va dur a terme amb la col·laboració del Primavera Sound i de la Fundació Lluita contra la Sida. L’objectiu inicial era determinar l’eficàcia dels tests d’antígens per frenar el contagi per coronavirus en un concert en què el públic saltava i ballava sense mantenir la distància de seguretat. Sí que duien mascaretes autofiltrants, les FFP2, i hi havia control de fluxos. Prèviament, els participants, doncs, van ser sotmesos a un test ràpid d’antígens per descartar els positius. Hi va haver un miler de participants, 463 dels quals eren els espectadors del concert, i el resultat va ser que no hi va haver cap contagi del virus. La resta, 496, formaven l’anomenat grup de control, sense presència a la sala, i hi va haver dos positius. Cal tenir en compte que representants del gremi de sales de concerts van remarcar que els concerts es podrien convertir en punts per fer tests massius a la població.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.