Societat

viticultura

Poblet presenta el licor d'herbes del seu bosc

El Licor d'Herbes del Bosc de Poblet està elaborat amb herbes de la zona

Els cellers del monestir de Poblet han estat el marc de la presentació del nou Licor d'Herbes del Bosc de Poblet, que està elaborat amb una dotzena d'herbes de la zona amb la voluntat de treure al mercat una beguda singular que li permeti “continuar amb la tradició dels monestirs en l'elaboració de licors amb fins medicinals”, han assenyalat. L'anís, la camamilla o la sàlvia són alguns dels ingredients que conté aquest licor, que ha procurat diferenciar-se dels que ja s'elaboren a la resta de monestirs.

La fórmula exacta per a la seva elaboració ha estat obra d'una empresa que té la seu, precisament, a Vimbodí i Poblet, On The Rocks, que hi ha destinat fins a vuit mesos de treball i ha fet diverses proves de combinacions, mesures i quantitats fins a arribar a la mesura justa d'aquest producte que vol ser –explica el monestir en un comunicat– un “licor pur i honest, cent per cent natural”.

De fet, una de les condicions que van ser determinants per a la seva elaboració va ser “que les herbes fossin autòctones i els ingredients provinguessin de la zona del bosc de Poblet”, un paratge natural que circumscriu el monestir i que disposa de l'única comunitat de roure reboll de Catalunya.

En el decurs de l'acte de presentació, un centenar de persones van poder degustar el nou Licor d'Herbes del Bosc de Poblet, al celler del monestir. Amb un grau alcohòlic d'un 24 per cent del volum, aporta un regust dolç i especiat, i es presenta amb un color groc palla amb reflexos verds i taronges, tal com assenyala la nota de tast. L'etiqueta de l'ampolla s'inspira en els arcs de punta del monestir i també l'ha elaborat una empresa local.

On The Rocks és una empresa local que desenvolupa diverses creacions en el món del licor que produeix dins la gamma alta. Fa uns mesos ja va presentar el nou producte El Nostre Arròs, un licor fet a base dels arrossos que es produeixen al delta de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sorpresa i expectació a l’Alt Camp per l’aparició d’un monòlit a l’arbreda de Santes Creus

Aiguamúrcia

Un estudi israelià revela que la soca sud-africana és més resistent a la vacuna de Pfizer contra la Covid-19

Barcelona / Jerusalem
Coronavirus

La Xina admet que les seves vacunes tenen una “efectivitat baixa”

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Risc de ruixats

Barcelona

Els ingressats per Covid-19 a les UCI ja superen el mig miler

Barcelona

La producció de rosa de Sant Jordi cau en tres anys un 60%

Teià

Els experts avisen: la vacuna és la solució, no el problema

Barcelona
NOUREDDINE JALLOUL
Cuiner de El Celler de Can Roca

“M’inspiro en la cuina del Marroc i de la meva mare”

barcelona

Barcelona perd restaurants que havien donat fama a la ciutat

Barcelona