Societat

Valls enceta la plena temporada de calçotades

La ciutat es prepara per rebre al voltant de 35.000 visitants diumenge, en la Gran Festa de la Calçotada

El programa creix amb més activitats dissabte i presentacions de nous productes

Visitants d’arreu s’aplegaran diumenge a Valls per viure la Gran Festa de la Calçotada, una de les cites festives més populars, que arriba a la 37a edició. La cita gastronòmica desplegarà el seu ritual ja consolidat, de manera que es podrà assistir a les demostracions de coure calçots i a les d’elaboració de salsa. També sortiran la cercavila de la Calçotada i la mostra de danses al carrer. I no faltaran els concursos de salsa de la calçotada, el de cultivadors de calçots i el de menjar calçots, que arribarà a la 33a edició amb la participació confirmada del barceloní Adrià Wegrzyn, que ostenta el rècord amb 275 calçots i 3,830 quilos menjats en el concurs del 2014. Durant la diada hi haurà preparades graelles per coure-hi tall i s’oferiran 4.000 paquets de degustació amb dotze calçots, salsa, taronja, beguda i pitet de roba al preu de deu euros. A més, es podran visitar el Mercat de la Calçotada i la Mostra de la Cuina del Calçot, que ja estaran operatius dissabte.

Amb novetats

En aquesta edició, la Gran Festa de la Calçotada guanya pes la vigília amb activitats per a la mainada dissabte a la tarda i la novetat d’un showroom a la Sala de Sant Roc a càrrec de Forevents. “A través dels elements d’una calçotada preparem deu tapes diferents que juguen amb aquests ingredients”, explica un dels impulsors, Albert Roig, que es mostra convençut que “si bé el fet gastronòmic de la calçotada ens ha projectat internacionalment i defensem la festa tradicional, com a cuiners hem de ser pioners en la recerca del calçot com a element gastronòmic de primer nivell i poder oferir alternatives amb diferents maneres d’interpretar, cuinar i menjar el calçot”. Així, entre les reinterpretacions presenten un calçot líquid que es degusta en proveta.

D’altra banda, la Cooperativa Agrícola també aprofita l’aparador de la Gran Festa de la Calçotada per donar a conèixer el seu vi Quatre Calçots, que forma part d’una gamma de tres vins amb marca local que es comercialitzaran properament.

Pel que fa als calçots, des de la indicació geogràfica protegida Calçot de Valls s’augura una bona temporada malgrat la sequera, ja que la major part de les d’hectàrees de conreu són en camps d’horta. La producció es calcula similar a la de l’any passat, amb 13 milions d’unitats etiquetades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CRISTINA MANYER
COACH NUTRICIONAL I D’HABITS DE VIDA I PROFESSORA DE CUINA TERAPÈUTICA

“Per Nadal es pot fer una cuina saludable i de gurmet”

Barcelona
societat

Concert a Santa Anna per ajudar l’Hospital de Campanya

Misses polifòniques

Barcelona

Impuls a una acció transversal per estabilitzar el litoral metropolità

Proposen vetar el patinet en voreres i calçades, a Girona

girona

Una cervesa per recollir fons per a la recerca en autisme

girona

Les persones, en el centre de la política

girona
societat

El Consorci del Besòs assegura que el riu es recuperarà ràpid

Olot promou una entitat de contractació de metges

Olot