Societat

Barcelona fa una web amb activitats i recursos per afrontar el patiment psicològic provocat per la covid-19

El 15% de la població ha viscut sola el confinament i pel 50% ha estat “molt o bastant dur”

  • VÍDEO: Web patiment covid-19

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat una pàgina web que ofereix suport emocional davant el patiment psicològic que ha provocat la covid-19.

La iniciativa Cabàs Emocional , que s’ha posat en marxa amb diverses entitats i institucions, inclou recursos, bons hàbits i activitats per afrontar les adversitats i el seu abordatge individual i col·lectiu, eines per reconèixer les emocions i entrenar-se en el seu abordatge, així com instruments per ajudar les persones properes que es puguin trobar en una situació de crisi o especial dificultats.

Forma part del pla de xoc d’1,5 milions d’euros per reforçar els serveis municipals de salut mental per la pandèmia.

El nou web inclourà una programació d’activitats en línia com formacions grupals o activitats formatives, així com recursos digitals que inclouen documents, guies, vídeos o àudios, entre d’altres.

Entre les situacions que es podran abordar amb els continguts del nou web municipal hi ha el dol i la pèrdua de persones estimades, situacions de sobrecàrrega per la cura o la convivència continuada amb persones malaltes o dependents, situacions d’aïllament físic prologant o malestar per la pèrdua de llocs de treball i ingressos, entre d’altres.

Tot i que el web s’adreça a la població en general, està pensada específicament per a dones, persones grans i joves i adolescents, persones que estan afrontant situacions d’especial dificultat derivades de la covid-19, així com persones actives en xarxes de suport, equips professionals i de voluntariat dels serveis de proximitat.

La posada en marxa del nou web parteix de la base que amb la irrupció de la covid-19 no només s’ha desencadenat una crisi sanitària i social, sinó també emocional, que no té precedents per la seva dimensió i profunditat.

Així ho han corroborat les entitats de la Taula de Salut Mental de Barcelona, o les més de 14.000 trucades que s’han gestionat a través dels diferents telèfons d’escolta.

El 72% de les persones ateses han estat dones i el 58% tenen entre 40 i 69 anys. A més a més, també s’han fet més de 700 atencions a través dels serveis adreçats a joves com l’Aquí T’Escoltem, el Centre per a Famílies Adolescents i el Konsulta’m.

Igualment, les enquestes fetes per l’Oficina Municipal de Dades constaten que la meitat de les persones han sentit el confinament com a quelcom molt o bastant dur i fins a un 15% ho ha fet en soledat.

També s’ha observat un increment de les situacions de sobrecàrrega en persones cuidadores, un fort impacte de la mort i el dol, un aïllament i soledat especialment agreujades en el cas de la gent gran, un augment de la simptomatologia en persones amb trastorn mental o d’addicions, així com un increment de les situacions de risc i vulnerabilitat que se’n deriven.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Demanen que la gestió de la Covid es fonamenti en criteris científics

Barcelona

Des d’Olot a l’estratosfera per a Càritas

OLOT

Més de 40.000 milions en finances sostenibles

D’Olot a l’estratosfera per ajudar Càritas

OLOT

Transport públic: l’eina contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica

Quarantena preventiva en dos instituts més

GIRONA / SALT

Les restriccions han tornat al mercat de la Devesa

GIRONA

Nova àrea d’urgències a la clínica de Banyoles

BANYOLES

Baixa la sinistralitat a les carreteres de Girona

GIRONA