Societat

ROSA DURAN

GUIA DE TURISME

“Tots ens diuen: tornarem un dia sense flors”

Com és fer de guia de turisme durant el Temps
de Flors?
Per a nosaltres suposa el doble de feina. Si normalment fem vuit visites diàries, pel Temps de Flors en fem vint, tot i ampliant el personal, però ho esperem amb ganes. És la nostra setmana gran. Jo com a guia puc treballar molt una setmana per diferents motius, però que tots els membres de l'Associació de Guies de Girona treballem molt, alhora, només passa aquesta setmana.
L'itinerari de les visites és molt diferent del d'un dia convencional?
Completament. Intentem adaptar-nos al màxim a la visió floral. Molts dels turistes vénen perquè saben que hi ha les flors, però se'n fan una idea inexacta fins que no ho veuen. És molt difícil d'explicar què és el Temps de Flors a algú que no ho ha vist mai. Per tant, hem de reduir molt el contingut històric per explicar en què consisteix la celebració i com s'organitza.
I el contingut?
És indispensable canviar l'itinerari perquè aquests dies es poden visitar molts llocs que normalment no estan oberts al públic. Avui, per exemple, jo puc ensenyar la casa on vivia l'últim dirigent de l'aljama jueva, però no es tracta del que jo expliqui, sinó de donar les pistes bàsiques perquè ho vegin i, sobretot, ho gaudeixin.
Hi ha alguna festa equiparable al Temps de Flors a la resta d'Europa?
Jo crec que no. El Temps de Flors s'ha fet absolutament únic. Hi ha altres festes de flors, però no que combinin patrimoni amb art floral. Tenim indrets singulars, com per exemple els soterranis de la catedral. Són espais molt interessants, que té molt poca gent, i a més, engalanats amb flors, són encara més espectaculars.
Temps de Flors desperta l'interès per Girona?
Hi ha molts grups d'estrangers que vénen a Girona pel Temps de Flors o que s'ho troben per casualitat, i tots acaben dient el mateix: tornarem un dia que no hi hagi flors. Així, finalment s'ha anat establint una relació cíclica entre Girona i el Temps de Flors; la gent ve a Girona pel Temps de Flors i acaba tornant a Girona. Per mi és un luxe ensenyar això, la gent cau absolutament rendida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CRISTINA MANYER
COACH NUTRICIONAL I D’HABITS DE VIDA I PROFESSORA DE CUINA TERAPÈUTICA

“Per Nadal es pot fer una cuina saludable i de gurmet”

Barcelona
societat

Concert a Santa Anna per ajudar l’Hospital de Campanya

Misses polifòniques

Barcelona

Impuls a una acció transversal per estabilitzar el litoral metropolità

Proposen vetar el patinet en voreres i calçades, a Girona

girona

Una cervesa per recollir fons per a la recerca en autisme

girona
Algunes nits les passa al carrer

Algunes nits les passa al carrer

Un jove amb molts dubtes

Un jove amb molts dubtes

Parella amb dos fills menors

Parella amb dos fills menors