Administracions

comarques

El Parlament admet a tràmit la llei per crear el Lluçanès

La mesa accepta la proposició per constituir la nova comarca i dilluns es publicarà al BOPC

El text especifica que els municipis del no tenen sis mesos per aprovar per ple si volen continuar-hi

La mesa del Parlament de Catalunya va admetre a tràmit ahir la proposició de llei de creació de la comarca del Lluçanès, presentada per la ponència de la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge (nomenada el 5 de juliol). La proposició es publicarà al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) dilluns, en espera que es porti al ple del Parlament.

La proposició de llei consta d'un preàmbul i quatre articles, el primer dels quals parla de la creació i denominació de la comarca del Lluçanès, integrada per tretze municipis. El segon article estableix que la capitalitat correspon a Prats de Lluçanès, tot i que “els serveis que presta la comarca es poden establir en qualsevol lloc dins els límits del territori comarcal”. El tercer capítol fa referència a la personalitat i potestats. I el quart, a les modificacions comarcals del Bages, el Berguedà i Osona.

Les disposicions

La proposició de llei inclou tres disposicions addicionals, on es diu que “el Consell Comarcal del Lluçanès s'ha de constituir després de la celebració de les eleccions municipals posteriors a l'entrada en vigor d'aquesta llei”; és a dir, el 2019. El document té dues disposicions transitòries, una de les quals sobre la modificació de la comarca. Els municipis de Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria de Merlès, on en el procés participatiu del 2015 va guanyar el no, “poden adoptar, en el termini de sis mesos a comptar des de l'entrada en vigor d'aquesta llei, un acord plenari en el qual manifestin si volen continuar formant part de la comarca del Lluçanès o bé integrar-se a la comarca a què estaven adscrits anteriorment”.

Els acords municipals s'han d'adoptar amb els requisits que en matèria de modificació de comarques estableix la llei municipal i de règim local de Catalunya i han de ser tramesos al Parlament i al govern “a l'efecte, si escau, de la presentació d'una iniciativa legislativa de reforma d'aquesta llei”. La llei per crear la 43a comarca entrarà en vigor l'endemà de publicar-se al DOGC.

LES DATES

07.12.16
és el dia
que la mesa del Parlament de Catalunya admet a tràmit la proposició de llei de creació de la 43a comarca
05.07.16
es va nomenar
la ponència de la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LlAFRANC

200 llocs més de pàrquing al nucli i a Sant Sebastià

PALAMÓS

Cau un camió grua i el conductor resulta ferit

societat

Taula de mobilitat per al Penedès i revisió de peatges

Vilafranca del Penedès
Infraestructures

Avança el traçat subterrani de vies de l’Hospitalet

L'Hospitalet de Llobregat
infraestructures

Aturem la C-32 ‘inaugura’ una nova agència

La plantilla de neteja a Calonge vol nou conveni

CALONGE I SANT ANTONI
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Ambient assolellat

Barcelona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Xàfecs durant la tarda

Barcelona

Vint-i-cinc anys del pont fronterer

Albanyà