Infraestructures i serveis

Canet inaugura amb grans elogis la residència per a discapacitats Els Garrofers, que tindrà 60 places

Destaquen la implicació dels familiars i ciutadans per fer realitat el projecte

Grans elogis a l'edifici i també a les persones que han fet possible realitzar aquest «somni». Així s'expressaven ahir els que han seguit de prop tot el llarg procés de construcció de l'edifici, que ha trigat set anys a fer-se realitat. La regidora de Benestar Social, Cati Forcano, va tenir les primeres paraules d'agraïment i record per a la ja desapareguda Teresa Rovira, que va ser la impulsora de la iniciativa. L'alcalde de Canet i president de la Fundació Els Garrofers, Joaquim Mas, també va destacar la implicació de tots els ciutadans que s'han fet seu el projecte. «Aquesta no és una obra ni de l'Ajuntament ni de la fundació; és de tots. És un projecte de solidaritat», va manifestar. En el mateix sentit es va expressar la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, que va destacar que són els familiars «els grans emprenedors i lluitadors» perquè es facin realitat iniciatives d'aquesta mena. Des de l'Ajuntament, la regidora també va demanar a l'administració que «no s'ho miri de lluny», ja que continuaran necessitant la seva col·laboració.

El pressupost total del projecte, promogut per l'Ajuntament i la Fundació Els Garrofers, ha estat de 4,1 milions d'euros. La Generalitat ha finançat un 43% de l'obra, amb una aportació d'1,8 milions d'euros. A Canet des de fa anys l'Associació Terra i Cel treballa amb persones discapacitades. La seva presidenta, Anna Segura, manifestava ahir la satisfacció de veure ben aviat l'equipament «ple de vida». La previsió és que a partir del setembre s'hi puguin començar a instal·lar els primers residents, fins a omplir les 60 places i les deu de centre de dia. Actualment al Maresme hi ha 226 places de residència.

Entorn privilegiat

L'equipament Els Garrofers s'ha construït en un entorn privilegiat, alçat a un costat de la urbanització Mas Grau i, per tant, amb vistes privilegiades al mar. No només això, sinó que l'edifici es beneficia d'aquest entorn aprofitant al màxim la llum. Els residents disposen a la part del darrere d'una àmplia zona verda al mateix nivell del que són les residències i sales d'estar. El projecte té com a objectiu prestar una atenció integral als usuaris per millorar la seva qualitat de vida i oferir-los el màxim grau d'autonomia personal i social. L'edifici ocupa 2.700 m², repartits en una planta baixa i dos pisos. L'equipament disposa de serveis comunitaris com ara bugaderia, sala d'actes o cuina, i a la darrera planta s'hi han situat les habitacions per als residents amb accés a la zona enjardinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Instal·lació solar a l’edifici de Bassols Energia d’Olot

Olot

Compromís de l’ACA per actuar al riu Daró

gualta / fontanilles

La moratòria urbanística al litoral sorprèn els alcaldes

GIRONA

Els veïns de l’oest d’Olot decideixen el pressupost

Olot
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Dissabte arriba un nou front

Barcelona
el temps
servei metorològic de catalunya

Els núvols no marxen

Gran trobada per solucionar el desguàs del Daró, a Gualta

gualta

El preu de l’aigua podria baixar un 3,9% a Barcelona

barcelona

El govern prepara un decret per afavorir lloguers socials

L’Hospitalet de llobregat