Urbanisme

Vimbodí desplega un pla especial urbanístic del conjunt històric de Poblet

La iniciativa és pionera en l'àmbit català per la complexitat de tot el conjunt i la importància patrimonial

El document inventaria un total de 119 edificis

El darrer ple de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha aprovat provisionalment el pla especial urbanístic del conjunt històric-artístic de Poblet. Es tracta d'una iniciativa pionera en l'àmbit català, atesa la complexitat de tot el conjunt i la importància patrimonial del monestir. El document s'ha redactat amb l'objectiu de ser un instrument de planejament detallat que asseguri la protecció del conjunt patrimonial i permeti, alhora, el desenvolupament de futures intervencions al conjunt edificat del reial monestir de Santa Maria de Poblet conservant els valors que van determinar la declaració del monestir com a patrimoni mundial.

El document del pla inventaria un total de 119 edificis, zones o elements, cadascun dels quals queda recollit en una fitxa en què es detalla el seu grau de protecció, les dades generals, el règim urbanístic i jurídic i el tipus d'intervenció permesa, entre altres informacions. S'acompanya d'una normativa que regula els aspectes generals i estableix els criteris per a la transformació o adequació.

El pla desenvolupa el previst al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Vimbodí i Poblet, en què ja s'incidia en aquesta possibilitat per tal de situar, enumerar i catalogar en un document les edificacions existents i preveure les necessitats futures del conjunt i els usos principals i complementaris a admetre. L'equip redactor està format pels arquitectes Jordi Portal Liaño, Claire Palluel, Albert Casanovas Rancaño i Desirée García Paredes, com a arquitecta col·laboradora.

El tràmit del pla especial urbanístic del conjunt històric-artístic de Poblet ha estat especialment lent perquè ha requerit el consens amb organismes com els diferents departaments de la Generalitat que en una o altra mesura tenen responsabilitats o afectacions sobre el conjunt.

LA XIFRA

119
edificis
i elements del conjunt monumental ha inventariat el pla urbanístic per definir-ne la catalogació.

Un dels darrers tràmits perquè sigui realitat

El 10 de maig del 2013, el monestir de Poblet va registrar la sol·licitud per tramitar el pla especial urbanístic i dos anys després, aquest instrument de planejament derivat és a punt de veure la llum. L'aprovació provisional per part de l'Ajuntament ha estat l'últim pas abans de l'aprovació definitiva per part de la comissió territorial d'Urbanisme de Tarragona i posterior publicació al Diari Oficial. Llavors caldrà sols l'aprovació definitiva.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nou contracte de recollida de residus i neteja a l’Escala

L’ESCALA

L’AMB suspèn la llaurada de les platges metropolitanes

badalona

La Garrotxa escalfa motors per a la nova recollida selectiva

LES PRESES

Dos poltres moren enfangats a la zona de les closes de la Rubina

castelló d’Empúries

L’ombra del Sun Village torna a planar sobre Palau-saverdera

palau saverdera

Desapareix el monòlit de Platja d’Aro

castell-Platja d’Aro
Aena apressa a decidir sobre l’ampliació del Prat
infraestructures

Aena apressa a decidir sobre l’ampliació del Prat

Nova polèmica per l’abocador de Vacamorta

cruïlles

El govern espanyol promet a Brussel·les un “sistema de pagament per ús” en les vies d’alta capacitat

Madrid