Necrològiques

En record de l’empresari Narcís Mateu Nierga

L’empresari Narcís Mateu Nierga va mantenir fins al darrer moment el seu esperit emprenedor, la seva vitalitat, el seu altruisme i el seu suport incondicional al món de l’empresa. A partir del 1993, va posar la seva dilatada experiència empresarial al servei dels emprenedors a través de la delegació gironina de Secot (Seniors Españoles para la Cooperación Técnica), de la qual va ser president entre 1998 i 2016. Com a president de l’entitat, va afavorir l’establiment de convenis amb les administracions i va treballar intensament per millorar la visibilitat de l’organització.

L’any 2016 va ser designat president d’honor de Secot Girona fins al 2018, quan la delegació va deixar de ser operativa per constituir-se com a aGOe.

A partir de llavors es va implicar de ple, com a soci fundador, en la nova Associació Gironina d’Orientació Empresarial (aGOe), nascuda l’any 2018 i presidida per Joaquim Munné. Integrada per professionals i exdirectius sèniors que de manera voluntària ofereixen la seva experiència per orientar nous emprenedors i empreses que ho necessitin, aGOe va rebre des dels inicis de la seva creació tot el suport de Narcís Mateu. En aquesta entitat, Mateu va posar de manifest una vegada més el seu tarannà servicial i el seu compromís amb el món de l’empresa i amb la societat. Fins als últims moments, aGOe va comptar amb ell per dur a terme la tasca d’assessorament als emprenedors i petits empresaris.

Des del 2004, i com a president de Secot Girona, Narcís Mateu va formar part del ple de la Cambra de Comerç de Girona com a vocal cooperador, càrrec que va mantenir a partir del 2018 com a president d’honor d’aGOe fins a l’actual mandat.

Mateu Nierga va contribuir a expandir l’empresa familiar, fundada l’any 1962 i dedicada a donar servei als treballs de realització d’instal·lacions i manteniments industrials de tot tipus. Des del 2001 l’empresa va intensificar la seva atenció cap a les energies renovables donant a conèixer entre els seus clients els beneficis i les innovacions que apareixien al mercat relacionades amb aquest tipus d’energia.

Coincidint amb la seva activa jubilació, Narcís Mateu va potenciar la seva afició col·leccionista, que el va dur a reunir llibres dedicats, monedes i plaques de cava. Pels qui van compartir la seva vida i pels qui el van conèixer, Narcís Mateu serà recordat com una persona afable, cordial i d’una gran qualitat humana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia