Necrològiques

Josep Lois Clemente

Presidia l’Associació Fotogràfica Cineclub Bahía a Palamós, activista cultural i era delineant municipal a Palafrugell

El palamosí Josep Lois va morir el dijous dia 29 d’abril a l’edat de 59 anys, després de mesos lluitant contra un quadre molt greu de Covid-19. Tenia plaça de delineant a l’Ajuntament de Palafrugell, des del 1988; però, a banda de la tasca professional com a funcionari, havia destacat pel conreu de la seva gran afició, la fotografia.

En aquest camp havia presidit a Palamós l’Associació Fotogràfica Cineclub Bahía des del 2012. I va dinamitzar-la amb cursos periòdics i exposicions, no només a Palamós, sinó també en altres poblacions. Va rebre diversos reconeixements nacionals i internacionals en concursos. Per esmentar-ne alguns, els premis al Festival de la Imatge de Calella, el Concurs de Fotografia de Caixa Manlleu, a la Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport, a Reus, o la Fotolliga de Girona, com recordaven ahir a Ràdio Palamós, de la qual també havia format part del consell consultiu durant sis anys.

Des de l’agrupació de teatre de La Gorga de Palamós el definien com un “home bo”, amb nombroses adhesions entre els condols. Lloava l’evolució tecnològica, en la fotografia digital o la delineació sense plomes, però sempre amb la participació del factor humà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia