La crisi econòmica fa endarrerir un any l'execució de dues promocions d'habitatge social a Tiana

L'Ajuntament exigeix mesures a les administracions i col·laboració als bancs

La primera promoció que s'ha vist afectada pel context econòmic és la del carrer Can Gaietà, on s'havien previst 68 pisos de lloguer per a joves de fins a 35 anys. Aquesta promoció havia d'haver-se iniciat la tardor de l'any passat, però els problemes de l'empresa adjudicatària, Visoren, per accedir a un crèdit han fet retardar l'operació un any. Segons els càlculs que l'Ajuntament va fer públics ahir, la promoció començarà a finals d'aquest any i podria estar enllestida el 2011.

Pel que fa als pisos de la Creu de Terme se n'han projectat 76 en règim de compra. En aquest cas, l'Ajuntament, a través de l'Impsol, havia previst l'inici d'obres a mitjan 2009, però per motius pressupostaris i de finançament l'empresa pública depenent de la Mancomunitat de Municipis no podrà iniciar les obres abans del 2010. Amb tot, la promoció no estarà finalitzada abans del 2012. L'Ajuntament es planteja, també, un canvi de tipologia dels pisos que redueixi el preu per m² útil. Així, 40 dels 76 serien de protecció oficial en règim general i els 36 restants en règim concertat (ara mateix tots són d'aquesta tipologia).

L'Ajuntament va lamentar públicament ahir aquesta situació. El segon tinent d'alcalde responsable d'Urbanisme, Joan Pau Hernández (Gent), va criticar les traves que les entitats financeres estan posant a les empreses que necessiten crèdit per tirar endavant els projectes, sobretot els que tenen a veure amb promocions d'habitatge públic. «La construcció d'aquests pisos afavoriria la creació de llocs de treball en una època de crisi», va dir Hernández. En aquest sentit, el tinent d'alcalde va reclamar una «major col·laboració» de bancs i caixes per aconseguir finançament. Hernández va aprofitar per reclamar a les administracions competents, la Generalitat i el govern de l'Estat espanyol, «mesures necessàries» per facilitar la construcció d'habitatges socials».

Can Jordana, al juliol

La promoció de Can Jordana, que es va iniciar el 2007, no s'ha vist afectada per la crisi i es preveu que les claus dels edificis es puguin entregar a finals del mes de juliol. Aquesta promoció que l'Impsol està construint a la Riera d'en Font consta de 52 habitatges socials en règim de compra de preu concertat. De moment, s'han signat 44 escriptures i en queden sis de vacants. Alguns dels beneficiaris dels pisos han renunciat als habitatges. L'Ajuntament està iniciant contactes amb les persones que estaven a la llista d'espera per oferir-los la possibilitat de ser adjudicataris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.