Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 77 anys el conegut Mestre Artesà de Bagà Lluís Esparbé

El 2008 va ser reconegut pel govern per la seva tasca de difusió de l’artesania

Dol a Bagà per la mort d’un dels seus ciutadans i activistes més il·lustres. Lluís Esparbé i Casals, de 77 anys, va morir dimecres deixant una llarga trajectòria com a artesà en la construcció de complements de la fusta. Durant la seva llarga carrera va fer tallers de formació a alumnes de primària de l’escola CEIP Galceran Pinós i cursets al Parc Natural Cadí-Moixeró. L’artesà va ser representant del grup d’oficis artesanals del municipi, va ser organitzador de la primera mostra d’artesans del poble i va participar en la restauració del Santuari de Paller. Se’l podia veure en totes les grans fires d’artesans de la comarca.

Esparbé va ser reconegut amb el diploma oficial de Mestre Artesà el 2014 pel departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat per la seva dedicació a la construcció de complements de fusta, la seva gran especialitat. En el lliurament del guardó es va destacar la seva tasca de recuperació i difusió d’aquesta activitat artesanal i d’altres oficis tradicionals. També era un expert pessebrista i encara en aquestes últimes festes de Nadal es va poder veure una exposició seva.

L’artesà va ser un dels activistes culturals del poble que va ajudar a recuperar el Mercat Medieval i era una de les ànimes, segons va explicar l’alcalde, Lluís Casas, a “Regió 7” de la Festa de l’Arròs del municipi. També haia col·laborat en la festa de la Fia-Faia. Era un dels mestres en l’elaboració de faies i ell mateix ensenyava als més joves com s’elaboraven abans que es cremessin al capvespre de Nadal. Els que el van conèixer sempre en van destacar la seva bonhomia.

La cerimònia de comiat es farà aquest dissabte a les 11 del matí a la parròquia de Bagà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia