Necrològiques

Societat

Mor als 114 anys Juan Vicente Pérez, l’home més gran del món

El veneçolà va néixer el 1909 i des del 2022 era l’ancià amb més edat

El súper centenari veneçolà Juan Vicente Pérez Mora (1909, El Cobre), l’home més longeu del món, va morir dilluns a San José de Bolívar als 114 anys i 311 dies. El 27 de maig n’hauria fet 115. El 2022 es va convertir en l’ancià més gran del món després del traspàs de l’espanyol Saturnino de la Fuente García (112 anys i 341 dies). Les dades les controlen el Grup d’Investigació en Gerontologia, organització dels EUA, i el Llibre Guinness dels rècords. Amb la mort de Pérez, l’home més gran del món documentat passa a ser el japonès Gisaburo Sonobe, nascut el 6 de novembre del 1911 (112 anys). La dona més longeva del món continua essent l’olotina Maria Branyas (4 de març del 1907).

Pérez, que va ser pagès, era el menor de vuit germans. Es va dedicar sobretot a la collita del sucre i el cafè. Va aprendre a llegir i escriure gràcies a un llibre que li va regalar un mestre de la zona. El 1938 es va casar amb Ediofina del Rosario. Van tenir sis fills i cinc filles. Va tenir 41 nets, 18 besnets i 12 rebesnets. Va ser el responsable oficial als anys quaranta de resoldre les disputes familiars i els temes relacionats amb la terra a Caricuena.

El 2020 es va convertir en l’home més gran de Veneçuela i el 2022 el Consell Legislatiu de l’Estat de Táchira el va declarar patrimoni vivent de la regió. La festa dels seus 113 anys va anar precedida d’una desfilada de la Guàrdia Nacional Bolivariana. Quan va fer 114 anys fins i tot el president del país, Nicolás Maduro, va expressar el seu orgull pel “Tío Vicente”, com era conegut pels seus parents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia