Necrològiques

Cultura

Mor Gaetano Pesce, dissenyador, urbanista i arquitecte italià

Una de les seves contribucions més emblemàtiques és la sèrie de butaques Up, del 1969

El dissenyador italià Gaetano Pesce va morir ahir als 84 anys, segons va anunciar el seu estudi de disseny a través de les xarxes socials. Segons l’escrit, el dissenyador tenia problemes de salut, però “es va mantenir positiu i sempre curiós”.

Nascut a La Spezia el 1939, Pesce va estudiar arquitectura i disseny industrial a Venècia. Va viure i ensenyar a Estrasburg, Pittsburgh, Milà, Hong Kong, São Paulo i Nova York, on es va instal·lar el 1980. Creador visionari, una de les contribucions més emblemàtiques és la sèrie Up (1969), resultat d’una investigació constant en el camp de materials avançats, llenguatges i tecnologia. Són set models de butaques amb formes voluptuoses, entre les quals destaca l’obra Up5_6, considerada el primer producte de disseny industrial que va desafiar les convencions estètiques. Les seves obres s’exposen a les col·leccions permanents de museus com el MoMA de Nova York, el Victoria and Albert Museum de Londres i el Centre Pompidou de París. Entre les exposicions que s’han fet de l’artista, cal destacar la retrospectiva de la seva carrera Gaetano Pesce: Le temps des questions al Centre Pompidou de París el 1996 i l’exposició Gaetano Pesce: Il rumore del tempo, en la Triennal de Milà el 2005.

També va guanyar nombrosos premis al llarg de la seva carrera, com ara el Chrysler a la Innovació i el Disseny (1993) i el de Dissenyador de l’Any d’Architektur & Wohnen (2006).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia