Necrològiques

ECONOMIA

Mor l’empresari i diplomàtic Manuel Condeminas, Creu de Sant Jordi el 2015

Com a cònsol general de Malàisia a Barcelona va propiciar els intercanvis comercials amb aquest país

L’empresari i diplomàtic barceloní Manuel Condeminas Hughes ha mort aquest dimarts als 87 anys. El 2015 va rebre la Creu de Sant Jordi pel “seu paper en la vida econòmica catalana i singularment per la seva trajectòria diplomàtica.” Aquest dimecres tindrà lloc la cerimònia de comiat a les 3 de la tarda a la Basílica de la Puríssima Concepció i Assumpció de Nostra Senyora de Barcelona.

Va ser membre d’una nissaga empresarial que es remunta al 1864, vinculada especialment al transport marítim. Ha estat un home clau en la logística empresarial del port de Barcelona a través dels operadors Ergransa i Districenter. En els últims temps havia centrat la seva activitat portuària en el sector dels cereals i en la distribució d’electrodomèstics de marca. El seu grup empresarial disposava d’uns 50.000 metres quadrats de magatzems distribuïts entre la ZAL, la Zona Franca i Sabadell.

Va ser un ferm defensor del Quart Cinturó, de la millora dels accessos al port i de la intervenció més decisiva de la Generalitat en la gestió dels ports i l’aeroport.

El 1987 va ser nomenat cònsol general honorari de Malàisia a Barcelona i va organitzar des de llavors diferents viatges promocionals d’empresaris catalans a aquell país del sud-est asiàtic. Per la seva tasca en l’impuls comercial del port va ser guardonat pel grup editorial Men-Car.

També era un conegut mecenes musical al costat d ela seva dona, Josefine Teixidó. Oferien l’oportunitat a músics clàssics i lírics d’actuar o fer classes magistrals al seu propi domicili.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia