Jordi Grau

Jordi Grau

Record del Jacques Borel

Encara sembla que no pugui ser, però en deu dies s’hauran acabat els peatges a l’autopista. Tinc records de quan la van construir, em refereixo la que va de Barcelona a la Jonquera, i en aquells moments...

Periodista, escriptor, amic

Fa divuit anys, aquell agost del 2003, els focs ocupaven les portades dels diaris, tant per la gravetat dels que afectaven la Catalunya central com dels que ens cremaven la Selva i el Maresme. En aquell...

Establiments emblemàtics

Costa acostumar-se a passejar pel carrer Santa Clara de Girona i no saludar Josep Maria Noguer que, si no atenia clients, solia estar-se a les portes de l’Armeria Girona. Fa un parell de mesos aquest...

La gènesi dels Bombers

La combinació de sequera, altes temperatures i vent és temible pels nostres boscos mediterranis. Si a més hi afegim la ximpleria o la mala fe humana, es poden explicar moltes coses més. Hi pensava...

Dues institucions culinàries

Amb El Bulli de Ferran Adrià va explotar tot però el gran èxit de la cuina catalana a nivell internacional deu molt al que van fer molts cuiners i cuineres d’arreu del país al llarg de la història:...

El festival de música del país

Divuit anys creixent sense fer-nos grans. Aquest és el lema del Musicant de Campllong que arriba a la majoria d’edat. El Musicant ha crescut convivint amb grans festivals, però ho ha fet des d’una...

Estudies o treballes?

Aquesta expressió farà somriure més d’alguna persona que la va sentir o la va utilitzar, en temps pretèrits, quan anar a ballar a l’envelat o sortir de discoteca els dissabtes al vespre i els diumenges...

El cuiner poc mediàtic

Xavier Sagristà, el xef que va donar una estrella Michelin al restaurant del Castell de Peralada, era segurament l’antítesi del que s’ha conegut ara com a cuiner mediàtic. “Jo sóc una mica barroer,...

Talent que emociona

Aquest any Metalquimia, l’empresa gironina líder en desenvolupament de tecnologia i maquinària per a la fabricació industrial de carnis, fa cinquanta anys. Va néixer a Besalú de la idea i l’empenta...