Comunicació

Condemnen ’El País’ a rectificar un article on carregava contra TV3

El rotatiu afirmava amb dades falses que la cadena havia abraçat la causa independentista

Un jutjat de Barcelona dona la raó a l’emissora i obliga el diari a publicar una rectificació amb la mateixa paginació

Un jutjat de Barcelona ha condemnat el diari El País a rectificar una informació on criticava TV3 en base a “dades inexactes”, segons ha informat aquest dijous la mateixa cadena .

El passat 12 de novembre el rotatiu va publicar un extens article de dues pàgines signat per Iñigo Domínguez, Una semana en la burbuja de TV3, on acusava la televisió pública catalana d’“abraçar la causa independentista” i fins i tot de fer “propaganda per a nens”. L’autor posava diversos exemples del suposat biaix informatiu que finalment s’ha demostrat que eren falsos o inexactes. Entre altres, afirmava que el programa infantil InfoK havia utilitzat la imatge de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per explicar què és un pres polític. A la realitat, però, els homes que sortien a les imatges no eren els Jordis sinó dos periodistes del programa.

TV3 va exigir a El País que publiqués una rectificació en considerar que l’article perjudicava la seva imatge. El mitjà no en va fer cas i la cadena va portar el cas als tribunals. Ara el Jutjat de Primera Instància número 20 de Barcelona li ha donat la raó i ha condemnat el rotatiu a publicar una rectificació. La sentència, que es pot recórrer, obliga El País a fer-ho amb el mateix tipus de lletra i en la mateixa paginació tant a l’edició en paper com en digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia