Comunicació

Els EUA demanaran dades sobre l’ús de xarxes socials als viatgers amb visat

Un qüestionari demana el nom d’usuari a les xarxes els últims cinc anys

La normativa es va publicar divendres i entrarà en vigor d’aquí a 60 dies

El Departament d’Estat dels Estats Units ha publicat la seva nova normativa per exigir a sol·licitants de visat de tot el món dades sobre les xarxes socials que han usat els últims anys, una política que podria afectar 14,7 milions de persones. La normativa es va publicar divendres i entrarà en vigor d’aquí a 60 dies, una vegada que hagi superat el procés de revisió en què ciutadans i organitzacions poden expressar la seva opinió sobre la mesura.

Una vegada que entri en vigor la normativa, aquells que planegin sol·licitar un visat per viatjar als Estats Units hauran d’omplir un qüestionari que els demana els seus noms d’usuari en xarxes socials els últims cinc anys i dades personals relatives als darrers quinze anys.

La mesura respon a una ordre amb data del 6 de març del 2017 emesa pel president nord-americà, Donald Trump, en què exigia que s’endurís l’escrutini dels sol·licitants de visat a l’estranger, amb la finalitat de bloquejar l’entrada a possibles terroristes i altres persones que poguessin amenaçar la seguretat nacional.

El qüestionari demana als sol·licitants que proporcionin els noms d’usuari que s’han utilitzat en tot tipus de xarxes socials els últims cinc anys, així com les seves adreces de correu electrònic i números de telèfon en el mateix període. També els exigeix que precisin els números de tots els seus passaports anteriors, noms i data de naixement dels seus familiars i dades dels seus ocupadors els darrers quinze anys, així com els països que hagin visitat i totes les adreces en què hagin viscut en aquest mateix període de temps.

Trump retira la seva oferta sobre el DACA

El president dels EUA, Donald Trump, va dir, ahir, que no hi haurà cap acord amb els demòcrates sobre el programa d’Acció Diferida per a la Infància, conegut com a DACA per les seves sigles en anglès. Trump va retirar, ahir, la seva oferta sobre aquest programa, que protegeix de la deportació milers de joves sense papers, i, a més, va amenaçar Mèxic de posar fi al tractat de lliure comerç de l’Amèrica del Nord (Tlcan) si no incrementa la seva seguretat fronterera. “No més acords amb DACA!”, va piular en el seu compte a la xarxa social Twitter el president nord-americà, que ha utilitzat a la Casa Blanca les mateixes tàctiques de negociació que el van fer famós en el món immobiliari. La frase sobre el DACA, en majúscules, suposa un gir en la posició del president, perquè, fins ara, Trump havia insistit que volia una solució per als joves sense papers i havia culpat els demòcrates del bloqueig de les negociacions. Ahir, però, el mandatari va instar a fer servir l’anomenada “opció nuclear” per canviar les lleis del Senat i aprovar una llei migratòria sense DACA. Aquesta opció canvia les regles del Senat, en requerir una aprovació només per majoria simple (51) i no de 60 vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia