Comunicació

La Unió de Periodistes denuncia la Policia Local de Sueca per agredir la llibertat d'informació

Els agents van requisar la càmera a un treballador d'un diari

La jutgessa va acordar el sobreseïment de la causa sense practicar cap diligència

La Unió de Periodistes Valencians denuncia i rebutja públicament una agressió contra l'exercici de la llibertat d'informació dut a terme per la Policia Local de Sueca, així com el desinterés de la jutgessa per actuar davant tals esdeveniments. El passat 9 d'agost, el periodista col·laborador del diari El País, Josep Blay, va ser denunciat per dos agents de la Policia Local de Sueca per fer fotografies d'un incident en el qual aquests es trobaven presents. Els agents el van instar a esborrar les fotografies i, davant la seua negativa, li van confiscar la càmera, motiu pel qual el periodista va interposar una denúncia contra els agents per impedir-li l'exercici de la llibertat de moviment i el dret a la informació.

“És sorprenent que l'Ajuntament de Sueca no haja donat cap tipus d'explicació al professional afectat ni haja obert expedient sancionador als agents, per aquest motiu, des de la Unió de Periodistes, exigim que es depuren responsabilitats i, si no és així, que es reclamen per part de les forces polítiques amb representació en aquest municipi”, indiquen en un comunicat.

La Unió de Periodistes lamenta també l'actitud de la titular del jutjat de primera instància, Clara España Arbona, que va acordar el sobreseïment provisional del cas sense practicar cap diligència, mostrant així un interès nul per uns fets tan greus en contra d'un dret fonamental. En aquest cas, el motiu del sobreseïment és, segons la magistrada, que es desconeix la identitat de l'autor o autors dels fets denunciats, malgrat que tant el periodista com els agents (aquests pel seu número de placa) estaven perfectament identificats en les dues denúncies. A més, el jutjat va mantindre requisada més de dos mesos la càmera, eina de treball del periodista, a qui no li va ser retornada fins al 19 d'octubre, a pesar que el sobreseïment du data del 23 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.