Comunicació

Manelic: “He mort el llop!”

TV3 finalitza dijous al Pedraforca el rodatge del telefilm Terra Baixa, l'adaptació que amb Fausto Produccions ha fet del clàssic d'Àngel Guimerà amb Ernest Villegas (Manelic), Francesc Orella (Sebastià) i Marina Gatell (Marta) en els papers principals. Al Pedraforca s'hi rodaran dos dies les escenes de la terra alta.

Durant tres setmanes, però, el rodatge s'ha realitzat al Mas Verdaguer, una masia isolada a Castellcir, al Vallès Oriental. “És un clàssic universal, perquè parla de la condició humana”, explica Isidro Ortiz, el director, que afronta per primera vegada el repte d'adaptar un clàssic: “Hem intentat fer seqüències temàtiques completes per mantenir la màgia de la interpretació”. Un dels reptes ha estat assajar molt per poder enregistrar seqüències molt llargues que s'han fet amb dues o tres càmeres. “Vam estar cinc setmanes seguides assajant i la intensitat era tal que, repassant una escena amb la Marina (Marta) –diu Villegas–, algun veí va pensar que hi havia maltractaments i va avisar els mossos”. El text s'ha adequat a un llenguatge més actual, però respectant-ne l'essència, i també s'han traslladat moltes seqüències a l'exterior, per fer-ho més cinematogràfic. El repartiment es completa, entre altres, amb Óscar Rabadán, Joan Pera i Roger Casamajor. En total hi ha 60 figurants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.