Comunicació

El zàping

‘Buenagente'

  • VÍDEO: Promoció de "Buenagente" de La Sexta
Per què Antonio Molero crida tant a cada frase que diu a la sèrie?

Quan una cadena estrena una comèdia, automàticament es produeix una rèplica, com si fos un terratrèmol, a la competència. I això ha passat amb Los Quién (Antena 3, dilluns) i Buenagente (La Sexta, dijous), dues comèdies amb més similituds que diferències. Si la primera té Javier Cámara i María Pujalte, a la segona hi ha Antonio Molero i Malena Alterio. I en ambdós casos són matrimonis en què, en el primer capítol, elles decideixen que ja s'ha acabat.

Mai s'han de fer cas de les imatges promocionals i en el cas de Buenagente enganyen. Veient la foto dels actors, tots juntets, tapadets per un llençol i rient, podríem pensar que La Sexta, que no ha tingut sort en les sèries pròpies, ha buscat el seu Cuestión de sexo (Cuatro, 2007). Diguéssim que el que ha trobat és el seu La que se avecina amb un plus més, que La Sexta es pressuposa més progre que Tele 5. Buenagente és la típica comèdia d'embolics, de veïns, de timbres amunt i avall, de cridar molt –per què Antonio Molero, que en el seu ADN porta interpretar homes rutinaris i grisos com un policia municipal, crida tant a cada frase que diu?– de situacions tan originals com la dona separada que s'entén amb el millor amic de l'exmarit i l'ha d'amagar davant d'una visita sorpresa de l'ex, i d'acudits irregulars. Una mostra del nivell de la broma: “En este país si no eres catalán, esos rojos no te dan ni limosna”. I com en totes les comèdies, és en els secundaris on s'amaguen els personatges més interessants. A Buenagente és el personatge de Teo, l'oncle que es dedica a ser, com ell es defineix, “un assessor de felicitat no homologat que fa un servei al ciutadà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.