Comunicació

La mirada

SGAE i ‘meublé'

M'hauria agradat trobar-hi menys conflicte, més esperit festiu

Ben programada la nit de diumenge passat a TV3. En primer lloc, l'emissora va tenir la bona vista i el bon criteri d'emetre de nou el 30 minuts que fa uns mesos van dedicar a la SGAE però amb la deguda actualització que mana l'escàndol recent de l'entitat. Van afegir noves imatges, informació calenta i testimonis rellevants. Em quedo amb una dada esglaiant: Teddy Bautista té previst cobrar un sou mensual vitalici de 24.000 euros. No calen més comentaris, em temo.

Immediatament després van emetre Meublé. La Casita Blanca, el telefilm de Sílvia Munt, rodat encara no fa mig any, poc temps després del tancament de la històrica casa de cites de Barcelona. El punt de partida era molt prometedor –assistir a les trobades de cinc parelles, al seu ritual amorós i als desencontres que se'n deriven– i tenia un potencial cinematogràfic innegable. Llàstima, doncs, que el resultat no resultés finalment gaire reeixit. M'hauria agradat trobar-hi una mica menys de conflicte, un punt més d'esperit festiu. Hauria estat bé veure que alguna parella no anava a La Casita Blanca a discutir o a patir, sinó simplement a passar-ho bé –bona idea la dels amants que van a ballar tango, però massa anecdòtica–. En general les històries personals dels personatges pequen d'un esquematisme excessiu a causa de l'estructura exigent del film, però s'aconsegueix salvar-les amb certa habilitat. Amb l'excepció galdosa dels molt precaris apunts dramàtics dels treballadors del meublé preocupats per l'imminent tancament: ben desafortunada aquesta part.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.