Comunicació

El zàping

L'adéu de ‘Doctor Mateo'

Com a ‘La Riera', l'eix era la boda de la noia amb el vèrtex no volgut

Sant Climent no va ser l'únic poble televisiu que es va acomiadar diumenge a la nit: San Martín del Sella també va dir adéu, i en aquest cas definitivament. I també com a La Riera, un dels plats forts del capítol final de Doctor Mateo era la resolució del triangle amorós central amb el casament de la noia amb el vèrtex del triangle no volgut per l'audiència. Aquí acaben les similituds. Lògicament, Adriana no es va casar amb Nico: era el desenllaç definitiu de la sèrie i havia d'acabar amb Mateo. Tampoc hi va haver, però, boda amb ell. Ja hi havia hagut un parell d'intents frustrats al llarg de la sèrie i, en l'escena final, Adriana li fa prometre que ells mai no es casaran.

Després d'una temporada en què la tònica ha estat un guió fluix que ha fet perdre credibilitat als personatges, l'últim capítol va apostar pels tòpics. Tot va girar al voltant de la unió dels veïns en contra del malvat alcalde per tal de salvar el poblet de l'especulació. Amb una escena de cadena humana davant d'una excavadora al crit de “el pueblo unido, jamás vencido” com a punt culminant. I pot haver res més suat? L'intent de final d'Hospital central (que després va renovar contra pronòstic) se centrava en el possible tancament del centre i el retorn d'antics personatges per, junts, impedir-ho; Física o química també va acabar fa poc amb alumnes i professors (antics i nous) units per salvar el Zurbarán; i ara Doctor Mateo s'acomiada amb un argument gairebé idèntic. Menys en fer tornar antics personatges. Just el que fa més gràcia a l'audiència. Visca la imaginació de tots plegats!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.