Comunicació

El zàping

L'alcalde s'explica

Va interessar més al ciutadà que el que es diu sovint des del Parlament

El debat ciutadà de TV3 Banda ampla va ser dijous el debat dels alcaldes. I el plató, un parlament dels municipis. Aplicant, en certa manera, la fórmula televisiva, tan genuïna de canal local, com és L'alcalde respon, Banda ampla va ser una plataforma perquè l'alcalde s'expliqués. Perquè fes autocrítica sobre la gestió feta quan hi havia festa o què pensa fer, ara que la festa ja s'ha acabat. Interessant i una variant de debat televisiu –fa poc reflexionàvem sobre la vigència del format a la televisió pública– que potser caldria explorar més endavant.

El plató va servir perquè una quinzena d'alcaldes, alguns amb més voluntat de dir les veritats que d'altres i d'altres amb més voluntat propagandística del que han fet o faran, parlessin alt i clar. I segur que el que van dir, exposat de forma planera però alhora amb discurs polític, va interessar molt més que el que es diu des del faristol del Parlament. El ciutadà, assegut al plató, també interpel·lava, però les recriminacions de sous alts es llegien al Twitter o al Facebook. Es va parlar de festes majors, de piscines climatitzades i pavellons i biblioteques i teatres i d'impostos i de fusionar municipis petits. Ep! per què no es fa amb Barcelona i l'Hospitalet, va etzibar rient Maria Crehuet, alcaldessa d'Ordis. Ep, i l'àrea metropolitana què és!, va dir l'alcalde Trias –Barcelona no hi podia faltar tot i que exercia de pater familias, de qui sap que el seu debat és contra Madrid o València–. Però al final, tots se'n van anar cap a casa, satisfets per haver-se explicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.