cultura

festes i tradicions

sant jordi

Dia de mercat, roses i llibres

La diada de Sant Jordi coincideix amb el mercat setmanal dels diumenges als carrers del centre del municipi, que s'omple de gom a gom

Se celebra la 14a lectura continuada de l'obra de l'autor empordanès

Mercat setmanal de fruita i verdura, mercat del peix i mercat municipal oberts, botigues de roba amb descomptes al carrer, dia radiant de primavera no gaire lluny del mar i diumenge. La diada de Sant Jordi a Palafrugell tenia tots els números per ser multitudinària i així va ser. Els carrers del centre bullien al migdia amb tot de gent passejant, convilatans saludant-se i provocant petits taps enmig la multitud, homes i dones lluint roses o bosses de fruita i verdura, parades de llibres a les quals era difícil acostar-se i estands d'entitats diverses que tampoc volien faltar a la festa. A l'hora del vermut, cap terrassa buida. A la tarda, espectacle infantil i sardanes. I al vespre, el recital Josep Pla. Terra, vila i mar, a càrrec del guitarrista Toti Soler i l'actor Joan Massotkleiner. Pla sempre és present en aquesta població empordanesa, i més durant la diada de Sant Jordi, quan, des de fa ja catorze anys, es fa la lectura continuada de la seva obra literària. Ahir va ser el torn del llibre Viatge a Rússia, el 1925. Durant més de quatre hores, un centenar de persones, a títol personal o en representació d'alguna entitat, van llegir paràgrafs d'aquesta obra dalt l'escenari del teatre municipal i davant un públic molt minoritari. Després d'escoltar la Rússia de Pla del 1925, on les cases dels nobles eren destinades a cases de repòs, un gairebé s'oblidava de quin dia era, però només calia sortir al carrer per tornar al present, al diumenge de mercat i de Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia