Cultura popular

festes i tradicions

Badalona crema el mur de la intolerància en l'acte central de les Festes de Maig

L'espectacle piromusical amb la Rambla plena de gom a gom va servir per acomiadar el dimoni d'aquest any

Avui se celebra el dia de Sant Anastasi

El dimoni burleta, amb una armilla salvavides en una mà i un flotador penjat d'una banya, va quedar reduït a cendres després del tradicional ritual purificador de la cremada, punt culminant de les Festes de Maig de Badalona. Amb ell, els badalonins van voler fer desaparèixer de manera simbòlica la intolerància, el racisme i els murs que s'aixequen per evitar l'entrada de tot allò que és diferent. I és que la figura d'aquest any, el dimoni aixeca murs, estava inspirat en l'estàtua de la Llibertat i volia ser una crítica a tots els murs i entrebancs que es posen per impedir el pas dels refugiats.

L'espectacle piromusical que va precedir la cremada del dimoni va servir per recordar els 25 anys dels Jocs Olímpics de Badalona i per escoltar alguns dels músics que ha desaparegut en els darrers dotze mesos. Una estesa de bengales en una Rambla plena de gom a gom va acomiadar de la manera més lluminosa possible la figura del dimoni. Després, els que van voler continuar la festa van poder triar entre la proposta clàssica de festa major amb el Ball del Micaco de la Plana, a càrrec de l'orquestra Selvatana, o els ritmes explosius de La Pegatina i el seu gat Rumbero, que van actuar al parc del Centenari precedits pels badalonins Jack Estampida.

Avui, festivitat de Sant Anastasi, copatró de Badalona, la cultura popular serà la protagonista de la jornada. Al migdia es farà l'ofici solemne a l'església de Santa Maria mentre que a la tarda diferents colles de cultura popular participaran en la passada de Sant Anastasi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia