Les parelles lingüístiques van créixer un 12% l'any passat a Reus, el Baix Camp i el Priorat

El programa Voluntariat per la llengua que coordina el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de l'àrea de Reus va formar l'any passat 260 parelles lingüístiques, 129 en la primera edició (que es va desenvolupar de març a juny), 13 a l'estiu i 118 en l'edició d'octubre a gener, xifra que representa un increment del 12% respecte de l'any anterior.

La majoria de les parelles lingüístiques es van constituir a Reus (177), però també n'hi va haver 53 a Cambrils, 16 a l'Hospitalet de l'Infant, 10 a Riudoms, 3 a Almoster, 1 a la Selva del Camp i 3 al Priorat, que es van trobar una hora a la setmana durant deu setmanes per conversar en català i compartir altres activitats. L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i el de Cambrils, Robert Benaiges, junt amb altres regidors i consellers comarcals del Baix Camp i el Priorat, van ser voluntaris d'aquest projecte lingüístic, que contribueix al procés d'acollida dels nouvinguts aprofitant un recurs tan senzill com la llengua. El mes de març vinent el CNL de Reus posarà en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua, que ja serà la catorzena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.