Cinema

El món és nostre

HBO estrena avui la tercera temporada de la sèrie ‘Westworld’, un esdeveniment mundial en què Besalú lluirà com una de les localitzacions més espectaculars

El municipi garrotxí està ambientat com a poble italià envaït per l’exèrcit nazi

El maig de l’any passat els habitants de Besalú van veure astorats com, al seu impressionant patrimoni, s’hi desplegava tota una sèrie de simbologia nazi. I el que sempre ha estat un poble que llueix el seu passat medieval es mudava en una localitat italiana envaïda pels alemanys durant la Segona Guerra Mundial. És el que té ser escollida una de les localitzacions destacades d’una sèrie nord-americana d’una de les productores més influents del moment, com és HBO, embrancada a suplir el buit que ha deixat Joc de trons.

Lisa Joy i Christopher Nolan, els creadors de Westworld, van decidir incloure-hi Besalú perquè com van declarar buscaven un lloc on trobar la diversitat entre modernitat i antiguitat. Fa dies que es poden veure els resultats d’aquell rodatge que tanta expectació va aixecar gràcies als diversos tràilers d’aquesta tercera temporada de la sèrie, presentada en esdeveniments d’abast mundial com ara la Comic-Con de San Diego.

Ja queden poques hores per a l’estrena –ahir es va emetre el primer episodi als EUA– i així el que ha estat un tastet esdevindrà segurament un festí, i Besalú passarà a la posteritat de la ficció televisiva. Recordem que es tracta de l’adaptació de la pel·lícula Ànimes de metall (Westworld, 1973), protagonitzada per Yul Brynner i escrita i dirigida por Michael Crichton, ambientada en un món futurístic on els robots d’un parc d’atraccions es rebel·len i comencen a matar els visitants.

Al llarg d’aquesta temporada, si partim de la informació facilitada i els tràilers emesos, descobrim com el personatge de Maeve (Thandie Newton, guanyadora d’un Emmy pel seu paper) es muda a una altra part del parc que no té res a veure amb l’Oest americà, un sector on els amfitrions recreen la Segona Guerra Mundial. Aquí és on entra en escena Besalú.

El municipi garrotxí es converteix en una població italiana ocupada pels nazis. En tots els plans que es veuen apareix l’esmentada Maeve , primer obrint una finestra que dona a la plaça del Prat de Sant Pere –impressiona veure el monestir amb banderoles d’esvàstiques penjant– dominada per un tanc i membres de la Wehrmacht, i, després, amb la plaça de la Llibertat amb molta gent detinguda pel mateix exèrcit alemany. En un segon tràiler, recuperem de manera més breu la mateixa Maeve per veure com fuig per les voltes de la plaça de l’Ajuntament i continua pel pont de Besalú. D’altra banda, també, entre altres novetats, apareixen els nous fitxatges de la sèrie, que s’estrenarà l’any 2020, com són Aaron Paul (Breaking bad) i Vincent Cassel, en el paper d’un alt càrrec de Delos que sembla que és qui ha ressuscitat Maeve com a contraarma per eliminar la Dolores, entestada a exterminar la raça humana.

Univers que s’expandeix

A les imatges dels mateixos avançaments també es pot veure la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, on també es va rodar entre maig i juny. I és que en aquesta temporada el món exterior, el del dia a dia dels humans, tindrà pes en l’acció. Per altra banda, com s’ha publicat en alguns mitjans, si recordem la pel·lícula original de 1973, Ànimes de metall, podem deduir que apareixeran nous mons restants. Si ara per ara han aparegut els de l’Oest americà, el Japó dels samurais i l’Índia colonial, faltarien els de l’antiga Roma i l’Europa medieval.

Del primer, seria il·lògic que no s’aprofités l’enorme potencial per part dels creadors de la sèrie. Del segon, en canvi, ja hi ha algun indici, apreciable en el tràiler, quan el personatge de Luke Hemsworth (Ashley Stubbs) agafa una destral. Tant l’arma com l’escut i el casc que té al darrere semblen l’attrezzo d’una contesa de cavallers, una justa medieval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia