Música

Diversitat a Girona

L’Auditori de Girona rebrà Gaëlle Arquez, en primícia estatal, i els pianistes Javier Perianes i Paul Lewis

Maria Arnal i Marcel Bagés preestrenaran el seu disc i Els Amics de les Arts faran doblet

L’ Auditori de Girona ha programat dinou propostes per a la temporada de tardor, amb les dues sales al 50% d’aforament –597 espectadors a la sala Montsalvatge i 180 a la de cambra– i totes les mesures higièniques que el converteixen en un entorn molt segur, com ja es va demostrar en la programació d’estiu i van subratllar ahir el nou director de l’Auditori, David Ibáñez, i el nou regidor de Cultura de Girona, Quim Ayats.

La nova programació inclourà el primer recital a l’Estat espanyol de la mezzosoprano francesa Gaëlle Arquez (18 d’octubre), una de les veus més destacades del món operístic en l’àmbit internacional, i els concerts dels pianistes Paul Lewis (22 d’octubre) i Javier Perianes (2 de novembre), així com també del trio format per Fumiaki Miura, violí; Jonathan Roozeman, violoncel, i Varvara, piano (15 de novembre), i el llaütista Xavier Díaz-Latorre (11 de desembre) dins l’apartat clàssic que programa Víctor García de Gomar.

El programador de música moderna, Natxo Morera de la Vall, va ser l’encarregat de presentar el concert inaugural de la temporada, que protagonitzaran el 2 d’octubre Obeses i la Cobla Berga Jove; els dos concerts de presentació del nou disc d’Els Amics de les Arts (17 i 18 d’octubre); la preestrena del segon àlbum de Maria Arnal i Marcel Bagés (7 de novembre), i l’estrena gironina de Marjorie, de Núria Graham (12 de desembre). També passaran per l’Auditori grans espectacles com ara El Trencanous, del Ballet de Barcelona (22 de novembre), els concerts de presentació del nou disc de la Simfònica de Cobla i Corda (27, 28 i 29 de novembre), els nord-americans Stars of Gospel Choir (10 de desembre) i el concert Christmas songs 4 New Times, amb el cantant Joan Garrido i The Global Band, dirigida per Francesc Cassú (19 de desembre). A més, Marc Parrot i la il·lustradora Eva Armisén hi presentaran la proposta familiar Tinc un paper (13 de desembre). També tornarà a haver-hi Nadales per als més menuts: sis sessions, el 20 de desembre, per a grups molt reduïts.

El talent local estarà representat per La Principal de la Bisbal (29 d’octubre), el Cor Maragall (1 de novembre), l’Orquestra de Girona (8 de novembre) i Girona Jazz Project, el 27 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.