Acaba la restauració al santuari romànic de la Mare de Déu de Bell-lloc

Aquesta setmana s'han enllestit les tasques de restauració començades fa un any al santuari romànic de la Mare de Déu de Bell-lloc, al municipi de Santa Coloma de Queralt.

Les intervencions a l'exterior i l'interior de l'antic convent de la Mercè han anat a càrrec de l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques i han consistit en la substitució de les lloses, el sanejament de la pedra i el drenatge de l'aigua. Les tasques a l'interior del santuari han inclòs la neteja de les parets, el canvi de la il·luminació, la protecció dels vitralls i l'arranjament de tota la sagristia.

La reforma global que ha dirigit l'arquitecte reusenc Joan Figuerola –i que es preveu complementar més endavant amb una zona enjardinada– està pressupostada en 351.000 euros, dels quals 225.000 euros han estat finançats pel Departament de Cultura de la Generalitat mitjançant un conveni amb «la Caixa», 12.000 euros per la Diputació, 19.000 euros per l'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt i 10.000 euros per l'Arquebisbat, a més de les aportacions de particulars a través de donatius a la parròquia.

600 anys de les relíquies

Ahir diumenge, coincidint amb la commemoració dels 600 anys de l'arribada de les relíquies de santa Coloma, es va dur a terme la inauguració de les obres de restauració al santuari, a l'interior del qual es va celebrar una eucaristia presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol, i es van treure les relíquies en la processó solemne. Al santuari de la Mare de Déu de Bell-lloc, declarat monument històric d'interès nacional, hi destaquen dos elements de gran valor artístic i patrimonial: la portalada romànica i el sepulcre gòtic dels comtes de Queralt.



La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència