Un teatre «obert» als ribetans

El Centre Parroquial es renova i presenta dos concerts del cicle Més que Música

El teatre del Centre Parroquial va ser el marc diumenge el primer concert del cicle Més que Música, una iniciativa de la regidoria de Cultura de Sant Pere de Ribes. El quintet de corda Camerata XXI va actuar a la sala Bell Lloc –nom amb el qual s'ha batejat l'espai teatral–. La presidenta del Centre Parroquial, Montserrat Guardiola, valora molt positivament l'assistència al concert, amb gairebé 200 persones.

Un dels actes del cicle que s'espera que aixequi més expectació i que també tindrà lloc al Centre Parroquial serà el concert de Refugi, la banda liderada per dos dels components del grup de pop-rock català El Pets. El dissabte 21 de novembre, amb el nom Cançons amagades, el grup de Joan Reig i Joan Pau Chaves faran un repàs als 50 anys de la Nova Cançó, a partir de les deu de la nit.

El conveni

A l'octubre, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el Centre Parroquial van signar un conveni de col·laboració mitjançant el qual l'entitat ofereix a l'administració local l'ús del teatre determinats dies de l'any. A canvi, el centre rep 24.000 euros, destinats a millorar l'espai. El teatre del Parroquial és apte per a la programació d'activitats escèniques de petit i mitjà format, ideal per convertir-se en escenari de les activitats culturals del municipi organitzades per l'Ajuntament, com ara el cicle Més que Música.

La dinamització de la cultura en l'àmbit local és un dels objectius que persegueix l'acord, segons el govern local (PSC, ICV i ERC). Segons el conveni, l'Ajuntament podrà programar directament al teatre espectacles de música, teatre i dansa, i també podrà oferir-lo a altres entitats del municipi i col·lectius culturals que vulguin programar activitats, sempre amb el coneixement i aprovació per consens de la comissió de seguiment que es formalitzarà per concretar el usos puntuals.

El teatre està actualment en una fase de reformes iniciada fa uns cinc anys, segons explica la presidenta del centre. La instal·lació d'un fals sostre, la renovació de les parets i el terra, i posteriorment, la col·locació de les butaques són algunes de les millores pendents a l'edifici.

Una normativa «molt estricta» pel que fa a la seguretat de l'espai encareix especialment el procés de reformes, segons Guardiola. «Volem que el teatre estigui obert al poble, als socis i als que no ho són, i que es pugui fer una programació estable», assegura la responsable del Centre Parroquial. Per Montserrat Guardiola, «fa falta cultura» a Ribes, i el teatre pot omplir aquest buit. Per això, l'entitat confia poder signar un nou acord de col·laboració amb l'Ajuntament durant el 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona