Música

festivals musicals

Platja d'Aro ofereix aquest estiu 78 concerts en 140 dies

La marca Estereofònics, que es presenta dissabte amb diversos concerts gratuïts, reuneix tots els cicles i festivals

“Un festival de festivals.” Així van presentar ahir la tercera edició d' Estereofònics la regidora de Turisme de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, Imma Gelabert, i el cap de l'àrea de Comunicació i Premsa, Carlus Gay. Estereofònics és la marca que aplega tota l'oferta musical del municipi baix-empordanès sobretot durant l'estiu: un total de 78 concerts en 140 dies, entre dissabte vinent i el 14 d'octubre, molts dels quals formen part de diferents cicles i festivals que “conserven la seva pròpia personalitat”, tot i presentar-los en aquesta acció promocional conjunta, que inclou un web i l'edició de 16.000 exemplars de l'agenda amb la relació cronològica de tots els concerts.

Estereofònics inclou el 20è Festival Nits de Jazz –del 30 de juny a l'1 de setembre, però sobretot els divendres del 7 de juliol al 25 d'agost a la platja Gran–, el 21è Festival Internacional de Música de s'Agaró –del 15 de juliol al 14 d'octubre–, la 4a Mostra d'Espectacles i Turisme Familiar Xalaro –17 i 18 de juny–, dos concerts del 14è Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava –3 i 14 d'agost–, el cicle de sardanes i havaneres, els apartats musicals de les festes majors de Castell i Platja d'Aro i les ja anunciades programacions del 5è Desemboca Rock'n'Roll Festival –del 21 al 23 de juliol– i el 5è FestiSurf Costa Brava, el 23 de setembre. La majoria de les propostes, estilísticament molt diferents, tenen en comú el fet de ser gratuïtes i tenir lloc a l'aire lliure.

Inauguració i xerrades

Estereofònics es presentarà dissabte en alguns dels carrers més cèntrics de Platja d'Aro amb vuit actuacions gratuïtes de petit format, per fer un tast dels diferents estils i grups que en formaran part, de les 5 de la tarda a les 8 del vespre: al carrer Doctor Fleming actuaran Fetus (punk) i Los Tiki Phantoms (surf); a l'avinguda de la Pau, Eduard Gener (soul i swing), Sloppy Beats (funk i jazz) i els guitarristes Marc Armengol i Josep Manzano, i a la plaça Major tocaran la Big Band del Conservatori de Música de Girona i el grup vocal femení de música cubana i havaneres Havàname.

La principal novetat d'Estereofònics 2017 és la programació a la biblioteca Mercè Rodoreda del cicle de conferències i concerts de petit format La salut musical a casa nostra, durant quatre divendres de juny (19 h). Joan Chamorro dedicarà al jazz la primera xerrada, el 2 de juny, i després actuarà amb el seu quartet.

El periodista Xavier Castillón parlarà el dia 9 sobre pop-rock abans de l'actuació de Lakaste, grup guanyador del Sona 9. Toni Castarnado, col·laborador de Ruta 66 i altres mitjans, se centrarà en el rock'n'roll, el dia 16, i després tocarà Watusi Four. Joan Vives, locutor i redactor de Catalunya Música, tancarà el cicle el 30 de juny parlant sobre música clàssica, i tot seguit tindrà lloc a l'exterior de la masia Bas el concert inaugural de les Nits de Jazz, a càrrec de Nova Quartet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA