Amposta enceta la mostra itinerant Art Jove a les Terres de l'Ebre 2009

El fotògraf local Pau Bertomeu s'endú el premi amb una obra de la sèrie «Fum»

L'exposició Art Jove a les Terres de l'Ebre 2009 –que més endavant també es podrà veure a Barcelona, Tortosa, Flix i Gandesa– presenta les obres de quatre dels artistes participants en la cinquena edició del certamen. El guanyador ha estat Pau Bertomeu, que precisament és d'Amposta, amb una de les obres de la sèrie Fum. La comissària del certamen, Núria Gil, ha valorat que el fotògraf ampostí ha desenvolupat una trajectòria «ben clara, sense dubtes». Així, després de fer els estudis de secundària a l'IES Ramon Berenguer IV, lloc on va guanyar el primer concurs de cartells de Sant Jordi, l'any 2000, Bertomeu va seguir la seua formació a l'Escola d'Art Esardi, també a Amposta. Després l'autor de Fum va estudiar a l'Escola Superior d'Imatge i Disseny de Barcelona. Així, ja ha presentat diverses exposicions, i des del seu estudi professional a Amposta desenvolupa tasques de disseny gràfic, fotografia sobre paisatgisme, fotografia social i monogràfics per a revistes especialitzades. En aquest sentit, Gil ha destacat que Bertomeu és «un jove emprenedor carregat de projectes».

A banda, la seua formació musical li aporta un lirisme en el tractament temàtic de la sèrie Fum, que ha satisfet la comissària del certamen. En aquest sentit, Gil ha recordat que la fita de l'autor és «establir una forma de comunicació amb l'espectador». «Observeu amb deteniment les imatges que ens presenta, deixeu passar el temps, cerqueu figures, segons el vostre estat d'ànim en aquell instant, les detectareu o les intuireu», hi ha afegit. «En finalitzar la visualització de totes les peces, la vostra sensació vital haurà canviat», ha dit.

El director territorial de Cultura, Xavier Vega, i la coordinadora territorial de Joventut, Montse Perelló, acompanyats per l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, i per un representant de Caixa Tarragona van inaugurar l'exposició ahir al vespre, a la sala Caixa Tarragona de la capital del Montsià. La coordinadora de Joventut ha destacat «la gran força comunicativa» de les obres presentades. Segons Perelló, l'artista ampostí ha sabut desenvolupar la seua experimentació, tot aproximant-se a l'abstracció mitjançant la fotografia digital, i l'exposició «hauria de servir per engrescar el planter de joves creadors ebrencs».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI