Cultura popular

La fira de Sant Jaume de Reus recupera un campionat català

Els dies 21, 22 i 23 de juliol tindrà lloc una nova edició de la fira de Sant Jaume, organitzada per Reus Promoció amb la col·laboració de l’associació dels amics dels cavalls de les comarques de Tarragona. La fira de Sant Jaume s’organitza amb l’objectiu de “mantenir viva una de les tradicions més antigues de Reus i un dels esdeveniments firals més antics de Catalunya”, segons fonts municipals. Té els seus orígens en l’any 1343. La inauguració oficial de la fira tindrà lloc el divendres a les 9 del vespre i anirà a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Com a novetat d’aquest any, els dies 19 i 20 tindrà lloc el campionat de Catalunya de morfologia de pura raça espanyola, un esdeveniment que s’havia realitzat en el marc de la fira de Sant Jaume en passades edicions de la fira i que va tenir lloc per darrera vegada el 2014. Organitzat per l’associació dels amics dels cavalls de les comarques de Tarragona i l’Ancce, esperen reunir un centenar d’exemplars.

Fonts del consistori de la capital del Baix Camp van explicar ahir que la fira inclourà també amb una zona infantil diferenciada, en la qual hi haurà les tradicionals atraccions de fira, així com el circuït de ponis, en el qual podran pujar els nens i fer una breu passejada.

Com a novetat d’aquest any, “i pensant especialment en el més petits,” hi haurà la participació dels gegants petits de la colla gegantera de Reus, que ballaran el dissabte a partir de dos quarts de vuit de la tarda, i el ball de cavallets de Reus, que es podrà veure el diumenge a la mateixa hora. L’entrada al recinte firal és gratuïta i hi ha una zona d’aparcament per a vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda