Pali exposa els seus dibuixos a la sala del castell de Santa Coloma de Queralt

Daniel Albareda (Igualada, 1983) és l'autor de la vintena d'il·lustracions que aplega l'exposició Veure dibuixos, i que fins a final d'aquest mes de gener es pot visitar a la sala petita del castell de Santa Coloma de Queralt.

Sota el nom artístic de Pali, aquest jove aficionat al món de la il·lustració dóna a conèixer en la mostra a la sala d'art colomina una part de la seva obra, en què utilitza una tècnica mixta, impressió digital i aquarel·la, tot i que experimenta amb altres tècniques.

Segons l'autor, els seus dibuixos procedeixen del món fantàstic. «La gent em diu que els troben divertits» comenta. Són personatges –alguns rescatats del món animal– que l'artista emmarca en situacions inventades i que recrea a tot color amb un traç molt característic.

Veure dibuixos és la primera exposició que de manera individual fa Pali. Anteriorment, aquest dibuixant emergent –vinculat per raons familiars a Santa Coloma de Queralt– ha participat en una mostra col·lectiva al Supermercat d'Art de l'Anoia (SARTC) que té lloc a Igualada i ha col·laborat, entre altres, amb Ràdio Igualada i a la revista alternativa Ficnasa.

El jove artista ha desenvolupat la tècnica dels seus dibuixos al llarg d'aquests deu anys. No descarta donar-se a conèixer com a dibuixant de còmics, una faceta que compagina en l'actualitat amb els estudis de dret.