Música

festival musical

Penelles estrena un festival itinerant de cantautors

El músic balaguerí Joan Blau engega el projecte Rodautors, amb un festival cada sis mesos en pobles de menys de 500 habitants

Penelles celebra el primer el cap de setmana vinent

El poble de Penelles (Pla d’Urgell) s’omplirà de cantautors aquest cap de setmana. En total una vintena, vinguts de diferents territoris de Catalunya i també de l’Estat espanyol. Es tracta del primer festival Rodautors, un projecte de festivals itinerants perquè autors d’aquest gènere es puguin donar a conèixer i trobin espais per actuar.

En total, actuaran vint cantautors, durant dissabte i fins diumenge al migdia. Molts resulten encara desconeguts per al gran públic, però alguns ja tenen alguns discos al seu currículum: Marco Gallo, Elena Saavedra, Nerea Bassart, Sissa Viva, Kenneth Batiste o Pedro sin Peligro són alguns dels músics que formen el cartell d’aquest primer festival itinerant de cantautors.

La idea i l’organització del festival surt del cantautor d’origen balaguerí Joan Blau. Ja fa mesos que va pensar en la manera de difondre millor aquest gènere i va crear una xarxa de músics amb la idea de muntar una sèrie de festivals itinerants. Finalment, amb tres músics més, han ideat aquest format, de concerts en pobles petits i amb un nombre elevat de cantautors, de diferents estils i intencions musicals: n’hi ha de ritmes llatins o jazz, de lletres introspectives o bé de caràcter humorístic. De matèria primera, n’hi ha. “Per a aquest primer festival teníem una cinquantena de propostes, però n’hem hagut de seleccionar vint”, va explicar ahir Joan Blau.

La primera cita serà Penelles, on la idea ha trobat l’entusiasme de l’Ajuntament, i continuarà d’aquí a sis mesos en un altre emplaçament, aquest cop a les comarques gironines, compaginant els concerts amb parades de productes de la zona.

LA XIFRA

20
cantautors
participaran el 21 i 22 d’octubre en el primer festival Rodautors al poble de Penelles.

Nova edició de l’InterFado de Lleida

La Fundació Orfeó Lleidatà i la Paeria organitza a partir de divendres el 6è Festival Internacional de Fado de Catalunya. El festival, que durarà fins al divendres 27 d’octubre, té per objectiu apropar el Fado i les músiques que actualment estan sorgint al voltant d’aquest gènere i crear una plataforma de col·laboració a diverses bandes entre artistes d’arreu del món. El programa d’aquesta edició inclou una combinació entre artistes internacionals, gastronomia i creacions d’arts visuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia