Patrimoni

patrimoni arquitectònic

Argentona farà lluir la façana de la casa Puig i Cadafalch

A finals d’aquest any, es vol donar per acabada la rehabilitació dels exteriors de l’immoble modernista

El consistori ja està treballant per aconseguir ajudes per seguir amb la restauració

Pas de gegant el que s’està fent aquests mesos pel que fa a la rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch d’Argentona, catalogada com a bé cultural d’interès nacional (BCIN). Els operaris estan treballant perquè de cara a finals d’any pugui estar enllestida la façana així com bona part dels exteriors de l’immoble que l’arquitecte mataroní es va fer construir a Argentona. Concretament, els treballs s’estan centrant –des del mes d’octubre– en la part exterior de l’immoble, amb la rehabilitació d’elements com ara les façanes, tanques i tancaments de fusta, la pèrgola i altres peces ornamentals de l’edifici. L’import per a aquesta fase dels treballs ascendeix als 519.360 euros. El 50% d’aquesta xifra l’assumeixen la Generalitat i la Diputació, mentre que el finançament restant va a càrrec de l’Ajuntament. “Es veurà un canvi molt gran”, va manifestar el regidor de Patrimoni d’Argentona, Àngel Puig (ICV-CI). “Almenys, podrem tenir acabats els exteriors de l’immoble dins de l’Any Puig i Cadafalch”, va comentar Puig, que va hi afegir que, un cop es completi aquesta fase, ja es podran començar a organitzar visites als exteriors i al jardí de l’edifici modernista. A més, el regidor va indicar que s’han descatalogat els tres xiprers que es poden veure des de l’exterior perquè, originàriament, no formaven part de la finca. Puig va dir que està previst arrencar-los perquè “perjudiquen la tanca exterior del jardí”. Paral·lelament, el titular de Patrimoni va indicar que el consistori ja està cercant ajudes econòmiques per seguir endavant amb la rehabilitació de l’immoble. De cara a l’any que ve, està previst iniciar una nova fase en què s’actuarà sobre l’estructura, les instal·lacions interiors, l’ornamentació i la recuperació de les pintures que hi ha a dins de l’immoble, a més d’acabar el jardí. Tal com va explicar Puig, aquesta fase està previst que s’allargui fins al 2019. Amb tot, però, el regidor no va voler fixar encara cap data definitiva d’acabament de les obres. En total, s’estima que la restauració completa de la casa Puig i Cadafalch d’Argentona s’enfilarà fins a més d’1,5 milions d’euros.

Els treballs per adequar l’immoble, que es trobava en molt mal estat, es van iniciar a principis del 2016, després d’un llarg litigi amb la propietat que va acabar amb l’adquisició de la finca per part de l’Ajuntament, el 2012. Algunes de les obres que s’hi han fet fins ara han consistit a substituir completament la coberta de la casa, arranjar part de la teulada i reposar els característics merlets. També s’han enderrocat les terrasses i s’ha restituït el sostre de la terrassa que s’orienta a la plaça de Vendre, rehabilitant també la que està situada a la segona planta de l’immoble.

LA XIFRA

519.360
euros
és l’import de la fase actual de rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch d’Argentona.

LA FRASE

Almenys, podrem tenir acabats els exteriors de l’immoble dins de l’Any Puig i Cadafalch
Àngel Puig
Regidor de Patrimoni de l’Ajuntament d’Argentona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia