«Elvis i Peret són el mateix»

Very Pomelo debuten amb un disc mediterrani de rumba i «rock & roll» primigeni

Les xarxes socials, el boca-orella dels cercles del rock a Barcelona i la presència, sense haver editat cap disc, en el Festival BAM, han fet del debut de Very Pomelo un dels treballs més esperats per tots els melòmans convençuts que, setmana sí setmana també, es publica a Catalunya alguna petita exquisidesa. «Actuar al BAM va ser com anar a menjar al McDonald's», etziba tanmateix Xarim Pomelo, acostumat a deixar-ne anar de grosses tant en les lletres –iròniques, amargues– de Figaro, Figaro com en les trobades promocionals en què es veu immers aquests dies. «Els catalans som inofensius –respon quan se li pregunta sobre La Nova Cançó, un tema en què cita un per un cantants d'aquell moviment, amb un èmfasi especial en Guillermina Motta–. A vegades sembla que un català no ens enganyarà mai, que ens enganyaran els de fora. O que un català no pot fer rock & roll, ja que sempre el faran millor des de fora.»

De la música del grup en sobresurten dues textures: la mediterraneïtat («sóc de Flix i és natural sentir-me més a prop de l'Ebre que no pas del Tàmesi o del Mississipí») i una perícia significativa per posar en un mateix sac ritmes de rumba i de rock & roll dels cinquanta: «La rumba és el rock d'aquí. Peret i Elvis són el mateix. L'evangelisme, el punt caspós... el bop-bopa-a-lu a whop bam boo i el no-nai-no-nai són la mateixa cosa».

Very Pomelo actuaran el 17 d'abril a la Salamandra de l'Hospitalet, l'1 de maig al Pasternak de Vic i el 3 de juny al Sidecar de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona