Llibres

La crònica

Literatura i recerca al Baix Empordà

El lliurament dels guardons

de la dotzena edició dels Jocs Florals de la Bisbal d’Empordà, que va tenir lloc ahir, és una bona mostra del compromís d’escoles i centres educatius amb la diada de Sant Jordi, amb la llengua i, per què no, també amb la literatura. Cinc premis establerts per categories diferents: alumnes d’educació infantil, cicle inicial d’educació primària, cicle superior d’educació primària, 1r i 2n d’educació secundària obligatòria, 3r i 4t d’educació secundària obligatòria i cicles formatius i batxillerat. Aquí els alumnes van haver d’enfrontar-se amb una carta i amb lletra d’una cançó de rap. Les dues de temàtica lliure. Qui diu la Bisbal, diu altres pobles. Perquè passejant per les parades de llibres i roses a Sant Feliu, Palamós, Palafrugell, Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni i la Bisbal, per citar-ne una petita mostra, es podia prendre el pols a la diada, especialment perquè la meteorologia va donar una treva. Una dia amb llibres a les parades i escolars escrivint o investigant, com va ser el cas de la 34a edició del premi escolar Josep Sagrera i Corominas, per als alumnes de 6è de primària, 4t d’ESO i 2n de batxillerat dels centres educatius del municipi. Una trentena de treballs de recerca s’hi van presentar. Un esperit que, pel que fa referència al Baix Empordà, s’allargarà fins dissabte, quan, també a Palafrugell, tindrà lloc la lectura continuada de l’obra de Josep Pla.

I sense deixar el llegat i l’obra de Pla la celebració es clourà al Museu del Suro amb la posada en escena amb la Coral Vergelitana de l’espectacle De solfes i manduques, un concert teatralitzat que té com a punt de partida textos del llibre El que hem menjat, de Josep Pla, recitats per actors i enllaçats amb el repertori musical cantat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona