Belén Cabanes porta les castanyoles al Principal de Vilanova, que ret homenatge a José de Udaeta

Les castanyoles marcaran el ritme aquesta nit al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú amb un homenatge al mestre José de Udaeta i amb l'espectacle de la ballarina vilanovina Belén Cabanes. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa, el Teatre Principal ha organitzat diverses activitats per al cap de setmana, però la més destacada és l'actuació de Belén Cabanes, que porta a la seva ciutat natal l'espectacle Castanyola contemporània, acompanyada del guitarrista Andreas Maria Germek. A partir de les nou del vespre posaran en joc la guitarra, com a instrument clàssic espanyol i flamenc, amb les castanyoles traient-les del seu marc tradicional.

El repertori consta de música clàssica, des del renaixement fins a la música contemporània, temes expressament compostos per a l'espectacle de la ballarina vilanovina, d'altres amb arranjaments per a aquest conjunt i composicions flamenques. L'espectacle ja ha estat presentat amb gran èxit de públic i de crítica al Musikverein de Viena i al Festival de Jerez. L'actuació de Belén Cabanes al Teatre Principal anirà precedida d'un homenatge al desaparegut José de Udaeta, ballarí, professor de ball espanyol, coreògraf i un dels millors especialistes en les castanyoles. Udaeta, que va morir l'any passat, va viure un llarg període a Sant Pere de Ribes i va tenir una gran vinculació a la comarca. A banda de ser el seu mestre, també va treballar amb Belén Cabanes durant molts anys, trepitjant escenaris de tot Europa amb els seus espectacles. Joan Fosas, director artístic de l'Esbart Santa Anna, intervindrà en l'acte d'homenatge organitzat des de l'Ajuntament de Vilanova. Al vestíbul del teatre hi haurà avui una mostra de documents i llibres sobre el ballarí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona